4 دقیقه
شبکههای اجتماعی در کسب و کارهای امروزی نقش بسیار مهمی ایفا میکنند بنابراین توانایی کار کردن با انواع شبکه اجتماعی یکی از ملزومات موفقیت در کسب و کار است. در این مقاله همراه ما باشید تا قدیمیترین شبکه اجتماعی را به شما معرفی کنیم.
شاید شما هم به عنوان یکی از طرفداران انواع شبکههای اجتماعی یقیناً از آنها استفاده میکنید.
شبکههای اجتماعی تأثیر فراوانی در دنیای سئو دارند. یعنی یک سایت، علاوه بر تولید محتوای متنی باید روی تولید محتوا در انواع شبکه اجتماعی نیز تمرکز داشته باشد.
بسته به نوع کسب و کار استفاده از شبکههای اجتماعی متفاوت است؛ در واقع با استفاده از شبکههای اجتماعی، هر کسب و کاری می تواند اعتبار و محبوبیتش را افزایش دهد و همچنین کاربران زیادی را با محصولات خود آشنا کند.
در این مقاله اهمیت Social Media را متوجه خواهید شد.
جهان، قبل و پس از شبکههای اجتماعی
اولین روش ارتباطی بین اشخاص در مسافتهای طولانی، مکاتبات کتبی بود که به صورت دستی جابهجا میشد. استفاده از این گونه خدمات و مکاتبات به 550 سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد.
در سال 1972 میلادی تلگراف اختراع شد. این اختراع باعث شد پیامها در مسافت طولانی، بسیار سریعتر از قبل بین مردم منتقل شوند.
در سال 1890میلادی تلفن اختراع شد و رادیو در سال 1891 میلادی به وجود آمد.
در آن زمان خطوط تلفن و سیگنالهای رادیویی مردم را قادر میساخت تا در فواصل بسیار طولانی بتوانند پیامهای صورتی را با یکدیگر مبادله کنند.
سالها گذشت تا اینکه اختراعی به نام شبکه در سال 1969 میلادی توسط ایالات متحده معرفی شد. نام اولیهای این شبکه، آرپانت بود که میتوانیم بگوییم آرپانت، نقطهی آغاز شبکههای اینترنت امروزی است.
اینترنت به مرور زمان به تمامی نقاط جهان رسید و روز به روز پیشرفتهتر شد.
دههها گذشت تا اینکه صنعت وبلاگ نویسی و شبکههای اجتماعی ظهور کردند.
استفاده از انواع شبکه اجتماعی عضو جدایی ناپذیر از کسب و کارهای امروزی است.
سایتهایی مانند MySpace و LinkedIn در اوایل دهه 2000 مورد توجه قرار گرفتند و سایتهایی مانند Photobucket و Flickr برای به اشتراک گذاشتن تصاویر، ساخته شدند.
یوتیوب در سال 2005 به بازار عرضه شد و روشی کاملاً جدید برای برقراری ارتباط تصویری ایجاد نمود.
تا سال 2006 فیس بوک و توییتر هر دو در دسترس کاربران سراسر جهان قرار گرفتند. این دو شبکه اجتماعی همچنان از مجبوبترین شبکههای اجتماعی در جهان هستند.

فواید شبکههای اجتماعی
فواید زیادی در استفادهی شبکههای اجتماعی وجود دارد. به طوریکه در دنیای امروزی، Social Media برای کاربران و کسب و کارها حکم بازوی قدرتمند را بازی میکند.
برخی از مزایای شبکههای اجتماعی به شرح زیر هستند:
- دسترسی آسان و سریع به اطلاعات و اخبار
- تبلیغات متنوع و پربازده برای محصولات
- ارتقا ارزش برند و افزایش محبوبیت کسب و کار
محبوبترین شبکههای اجتماعی
- اینستاگرم (Instagram)
- فیس بوک (Facebook)
- توییتر (Twitter)
- تلگرام (Telegram)
- لینکدین (LinkedIn)
شبکههای ارتباطی که نام برده شد از جمله قدیمیترین شبکههای اجتماعی محسوب میشوند.
نام دیگر شبکههای اجتماعی، شبکههای ارتباطی است که باعث میشوند افراد و سازمانها به صورت آنلاین، اطلاعات و ایدههای خود را به اشتراک بگذارند.
انواع شبکه اجتماعی
4 نوع از رسانههای اجتماعی را برای شما نام میبریم و در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت:
- شبکههای مخصوص عکس و فیلم
- شبکههای مخصوص پیامهای متنی
- انجمنهای گفتگو
- شبکههای وبلاگ نویسی
شاید برای شما سوال پیش بیاید که دانستن انواع شبکه اجتماعی چه فایدهای دارد. اما دانستن کارایی آنها به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را برای کسب و کارتان داشته باشید.
1. شبکههای مخصوص فیلم و عکس
Snapchat ،Instagram، Telegram، Pinterest و YouTube از جمله انواع شبکه اجتماعی هستند که قابلیت به اشتراک گذاشتن تصاویر، فیلمها و برنامههای زنده (Live) را در اختیار کاربران قرار میدهند.
به طور کلی اگر دنبال کنندگان یا فالوورهایی را برای این شبکههای اجتماعی جذب کنید، در ادامه میتوانید با تولید محتوای جذاب، اعتبار برند خود را افزایش داده و محصولات خود را به کاربران معرفی نمایید.
تفاوت شبکههای اجتماعی فیلم و عکس با شبکههای اجتماعی متنی در این است که میتوانید با استفاده از از فیلترها و جذابیتهای بصری، کاربران بیشتری جذب کنید.
یکی دیگر از استفادههای شبکههای اجتماعی ذکر شده، در بحث سئو است که میتوانید با لینک سازی در آنها به افزایش اعتبار سایت خود کمک کنید.
2. شبکههای مخصوص پیامهای متنی
در شبکههای اجتماعی که بالاتر نام بردیم، امکان درج پیام متنی نیز وجود دارد. به عنوان مثال در شبکه تلگرام، پیام متنی میتواند به عنوان یک پیام مستقل منتشر شود.
توییتر شبکه اجتماعی معروفی است که به صورت تخصصی برای پیامهای کوتاه متنی استفاده میشود. همانطور که میدانید ایلان ماسک به تازگی کل سهام توییتر را خریداری کرده است و باید ببینیم آیا محبوبیت توییتر با حضور ماسک افزایش پیدا میکند یا خیر.
3. انجمنهای گفتگو
مباحث مورد بحث در این نوع رسانهها و سایتها شامل: اخبار روز، سوالات متداول و موضوعات روز است.
این شبکهها میتوانند منابع بسیار خوبی برای تبلیغ و تحقیق باشند. انجمنهای گفتگو (یا فرومها) جزو قدیمیترین شبکه اجتماعی است.
به عنوان مثال Quora یکی از معروفترین انجمنهای پرسش و پاسخ در جهان است که نمونههای ایرانی آن هم ساخته شده است.
4. شبکههای وبلاگ نویسی
تمامی شبکههای اجتماعی، وظیفهی تولید محتوا را بر عهده دارند و محتواست که آنها را زنده نگه میدارد.
با این حال برخی شبکههای اجتماعی هستند که برای وبلاگ نویسی استفاده میشوند. یعنی محدودیتی در ارسال عکس و متن وجود ندارد.
معروفترین شبکههای وبلاگ نویسی Tumblr و Medium هستند که امکان بازاریابی محتوا را برای کسب و کارها فراهم میکنند.
در آخر
امیدوارم با مطالعه این مقاله، اطلاعات مناسبی در زمینهی انواع شبکه اجتماعی کسب کرده باشید.
همانطور که در این مقاله گفته شد، استفاده از انواع شبکه اجتماعی تأثیر فراوانی در رشد کسب و کارها ایفا میکند.
هر شخص یا تجارتی میتواند با توجه به علاقه و امکاناتی که در اختیارش است، شبکههای اجتماعی مورد نظرش را برای معرفی برند خود استفاده کند.
در دنیای تجارت، استفاده از انواع شبکه اجتماعی انتخاب نیست! بلکه استفاده از آنها ضروری است. بنابراین اگر نسبت به شبکههای اجتماعی بیتفاوت بودهاید، وقتش رسیده که آنها را جدیتر دنبال نمایید.
منابع