6 دقیقه
بسیاری از بازاریابان از روشهای مختلف بازاریابی مانند بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و Google Ads برای افزایش ترافیک سایت خود استفاده میکنند. حالا هر جه این ترافیک هدفمندانهتر باشد، اهدافی که سازمان یا کسب و کار، تعریف کرده باشد عملیتر خواهد بود.
گوگل ادز یا سئو: از کدام یک باید استفاده کنید؟
بسیاری از شرکتها نمیدانند کدام استراتژیها برای اولینبار در برنامه ریزی کمپین بازاریابیِ آنها بهترین نتیجه را به همراه خواهد آورد. ممکن است از خود بپرسید کدام یک برای کسب و کار شما بهتر است. گوگل ادز یا سئو؟
در این مقاله، گوگل ادز و سئو را بررسی خواهیم کرد تا به شما کمک کنیم، تصمیم بگیرید کدام استراتژی را برای کسب و کارتان انتخاب نمایید.
در همین ابتدا برای درک بهتر موضوع، بیایید با دو مفهوم SEO و Google Ads بیشتر آشنا شویم.
سئو چیست؟
SEO شامل بهینه سازی سایت و محتوای آن است به طوری که در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) بالاترین باشد.
هر زمان که کاربران عبارتی را جستجو میکنند، موتور جستجو پرسش آنها را با صفحات وب مرتبط، انطباق میدهد و سایتهایی که بیشترین امتیاز را برای عبارت جستجوشدهی کاربران، کسب کرده باشند، در بالاترین نتایج، نمایش داده میشوند.
برای کمک به صفحه خود در نتایج جستجوی مرتبط، باید از تکنیکهای بهینه سازی مانند استفاده از کلمات کلیدی و لینک داخلی استفاده کنید.
یک صفحه بهینه سازی شده، برای سایت شما ترافیک ایجاد میکند. هرچه ترافیک بیشتر و هدفمندانه باشد، فروش آنلاین شما نیز بالا میرود.
پیشنهاد میکنیم برای بهینه سازی سایت وردپرسی خود، برترین افزونههای وردپرسی سئو را بشناسید.
اما چگونه ترافیک سایت ما (یا بازدیدکنندگان ما) بیشتر میشود؟
Google براساس عوامل مختلفی رتبه شما را تعیین میکند، از جمله:
انتخاب کلمه کلیدی
گوگل ادز یا سئو هر کدام را که انتخاب میکنید، برای کمک به رتبه بندی کسب و کار خود در نتایج جستجوی مناسب، باید کلمات کلیدی مرتبط را برای صفحه خود انتخاب کنید.
Google صفحهی شما را بر اساس کلمات کلیدی رتبه بندی میکند، بنابراین از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع صفحه خود و همینطور عبارات جستجوشدهی کاربران، در صفحات خود استفاده کنید تا توجه به موتورهای جستجو را جلب نمایید. اما یادتان باشد در استفاده از کلمات کلیدی، زیاده روی نکنید. به این منظور لازم است چگالی کلمه کلیدی را بشناسید.
کیفیت محتوا
Google میخواهد کاربرانش را به سمت محتوای با کیفیت بالا سوق دهد و اطلاعات مورد نیاز آنها را در اختیارشان قرار دهد. وقتی محتوای طولانی و ارزشمندی داشته باشید، به احتمال زیاد Google سایت شما را در نتایج بالاتری قرار میدهد.
یک محتوای با کیفیت و طولانی، کاربران را در سایت شما ماندگار میکند که همین عامل، باعث افزایش تعامل و ارسال سیگنالهای مثبت به Google میشود.
یادتان باشد برای جذب کاربران، استفاده از گوگل ادز یا سئو تفاوتی نمیکند. همهی اینها بستگی به استراتژی شما دارد. منتهی موضوعی که در هر دو روش مشترک است، اینه که محتوای شما بایستی باکیفیت ارائه شود.
امنیت سایت
امنیت، حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران، نگرانیهای زیادی برای افراد فعال در اینترنت ایجاد کرده است و گوگل نیز متوجه این موضوع شده است، بنابراین رمزگذاری اطلاعاتتان در سایت، با استفاده از گواهی SSL یک اقدام بسیار مهم است.
گوگل رتبهی سایتهای ایمن را نسبت به سایتهای غیر ایمن، بالاتر در نظر میگیرد، پس مهم است که شما جزو دستهی ایمنها باشید.
یکی از درسهای اصلی دوره جامع سئوکاران وبمستر نحوهی ایمنسازی سایت است. با شرکت در این دوره میتوانید صفر تا صد راهاندازی کسب و کار اینترنتی خود را آغاز نمایید.
تجربه کاربری (UX)
Google میخواهد سایتهایی را در اختیار کاربرانش قرار دهد که تجربهی مثبتی به کاربران ارائه میدهد.
اگر از SEO و Google Ads برای بازاریابی آنلاین خود استفاده میکنید، باید بر افزایش تجربه کاربری در سایت خود نیز متمرکز شوید. وقتی UX یا تجربه کاربری بالایی برای کاربرانتان رقم بزنید، توجه آنها را برای ماندگاری در صفحه بیشتر کردهاید که همین عامل، به بهبود رتبه شما کمک میکند.
برخی از ویژگیهای UX شامل: پیمایش (یا اسکرول) آسان در صفحه و استفاده از تصاویر و فیلمهای جذاب است.
سازگاری با تلفن همراه
به دلیل افزایش مرور صفحات وب با تلفن همراه، Google در دو سال گذشته طراحی Responsive را مورد توجه قرار داده است. طراحی واکنشگرا یا ریسپانسیو، قبلاً یک مزیت بود، اما امروزه تبدیل به یک آیتم ضروری شده است، زیرا به کاربران کمک میکند سایت شما را در هر دستگاهی، یکپارچه و تمیز مشاهده کنند.
تفاوتی نمیکند از گوگل ادز یا سئو و یا هر روش دیگری برای جذب کاربران استفاده میکنید. برای داشتن رتبهی خوب در نتایج جستجو، باید یک سایت زیبا و سازگار با موبایل داشته باشید.
سرعت صفحه
کاربران میخواهند اطلاعات مورد نیازشان را سریع دریافت کنند، بنابراین اگر سایتی با سرعت بارگیریِ آهسته دارید، در نتایج جستجو رتبهی خوبی نخواهید داشت. سایت شما باید سریع بارگیری شود، در غیر این صورت کاربران از صفحه شما خارج میشوند که این امر به رتبه شما آسیب میرساند.
پیشنهاد ما برای افزایش سرعت سایت، استفاده از افزونه WP Fastest Cache است. برای دانلود به اینجا مراجعه کنید.

Google Ads چیست؟
Google Ads که قبلاً با نام Google AdWords شناخته میشد، یک بستر تبلیغاتی پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) است که بازاریابان را قادر میسازد تا به کلمات پرجستجو و رتبههای بالای گوگل، دسترسی پیدا کنند.
تبلیغات PPC به اشکال مختلف ظاهر میشود، از جمله:
- تبلیغات سراسری: این تبلیغات متنی همچون لینکهای طبیعی، اغلب در بالاترین فهرست نتایج ظاهر میشوند. در حالی که به دیگر نتایج طبیعی شباهت دارند، اما با برچسب “آگهی” یا “Ad” متمایز شدهاند.
- تبلیغات محلی: تبلیغات محلی مخصوص شرکتهای خدماتی مانند لوله کشی و برق کاری است که میخواهند تبلیغات محلیِ بیشتری را جذب کنند. این تبلیغات مشابه تبلیغات خرید با قالب چرخشی (Carousel) است و اطلاعات خدمات هر کسب و کار را در نتایج موتور جستجو لیست میکند.
سیستم PPC اینگونه عمل میکند که وقتی کاربران روی تبلیغات شما کلیک میکنند، شما به ازای هر کلیک، هزینهای را پرداخت میکنید. این هزینه، بسته به استراتژی شما و محبوبیت کلمه کلیدی مورد نظرتان، متغیر است.
گوگل ادز یا سئو
SEO و Google Ads هر دو به شما کمک میکنند تا میزان بازدید خود را افزایش دهید و رشد آنلاین کسب و کارتان را ببینید، اما این دو، تفاوتهای زیادی با هم دارند.
بهراستی، گوگل ادز یا سئو؟ مسئله این است
بیایید نگاهی به آنها بیندازیم تا ببینیم این استراتژیها چگونه با هم مقایسه میشوند. به یاد داشته باشید گوگل ادز یا سئو هرکدام منافع منحصر به فردی را برای کسب و کار ما به ارمغان خواهند آورد.
ویژگی | سئو | گوگل ادز |
---|---|---|
ترافیک | ایجاد ترافیک به طور مداوم | فقط در زمان تبلیغات، ترافیک ایجاد میکند (ترافیک ایجاد شده، تنها برای جذب کاربران است و امتیازی برای سئو سایت در پی نخواهد داشت). |
اثرگذاری و ماندگاری | اثرگذاری طولانیمدت است و از طریق اقدامات سئو میتوانیم آنرا حفظ کنیم. | اثرگذاری موقت است و با اتمام بودجه، جایگاه از بین میرود. |
هزینهی کلیک | وقتی کسی روی لیست شما کلیک میکند هزینه ای ندارد. | وقتی افراد روی لینک شما کلیک میکنند، هزینه پرداخت میکنید. |
انتخاب کلمات کلیدی | برای کلمات کلیدی بلند و کوتاه کار میکند | برای کلمات کلیدی بلند و کوتاه کار میکند. |
زمان | بهدست آوردن نتایج مورد نظر، زمان بر است. | با پرداخت هزینه، خیلی سریع به نتیجه خواهیم رسید. |
معیارهای پیگیری | ردیابی و تجزیه و تحلیل نتایج، زمان بر است. | پیگیری و تجزیه و تحلیل نتایج سریع است. |
اما کدام یک بهتر است، گوگل ادز یا سئو؟
اینکه SEO و Google Ads کدامیک برای فعالیت بازاریابی شما بهتر است، به اهداف کسب و کار شما بستگی دارد.
Google Ads
تبلیغات گوگل، برای استارتاپها و شرکتهای جدیدی که میخواهند با هدف فروش، یافتن مشتریان جدید و هر مولفه دیگری در فرآیند فروش یا بازاریابی خود، سریعاً ترافیک را به سایت خود جذب کنند، ایده آل است.
SEO
اگر به دنبال ایجاد یک جریان پایدار در طول زمان هستید، که به شناخت برند شما کمک کند، SEO بهترین انتخاب برایتان است. این استراتژی کمک میکند تا افراد بیشتری برند شما را پیدا کنند. پس با کمی وقت و تلاش میتوانید سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید و به کسب و کار اینترنتی خود کمک کنید تا ترافیک طبیعیِ بیشتری داشته باشد.
در مورد سئو فراموش نکنید
اگرچه Google Ads برای نتیجهگیریِ سریع در فروش پیشنهاد میشود، اما نباید استراتژی سئو خود را نادیده بگیرید. تولید محتوا، لینک سازی و فعالیت در شبکههای اجتماعی باید در برنامهی ثابت شما قرار بگیرند. پس یادتان باشد، انجام سئو سایت الزامی است، اما از Google Ads میتوانید برای اهداف خاص بازاریابی استفاده کنید.
نحوه کار SEO و Google Ads باهم
در حالی که مجادله بر سر استفاده از گوگل ادز یا سئو همچنان داغ است، بهتر است از این دو استراتژی در کتار هم استفاده کنید. یعنی ترکیب SEO و Google Ads در کمپینهای بازاریابی، اثربخشی را دوچندان میکند که علاوه بر اعتمادسازیِ بیشتر، به افزایش ترافیک سایت نیز کمک زیادی خواهد کرد.
هنگامی که از SEO و Google Ads با هم استفاده میکنید، میتوانید:
قابلیت دیده شدن برند خود را افزایش دهید
SEO و Google Ads کمک میکند تا میزان بازدیدها از جستجوی کاربران را دو برابر کنید. هم در نتایج طبیعی و هم در تبلیغات PPC.
برای بهینه سازی SEO از کلمات کلیدی PPC استفاده کنید
نقطه مشترک در سئو و گوگل ادز، یکسان بودن استراتژی کلمات کلیدی است. یعنی کلمات کلیدی که شما برای سئو، هدفگذاری کردهاید تا در نتایج اول باشید، بهراحتی و با پرداخت هزینه، از طریق Google Ads محقق میشود. ضمن اینکه استفاده از تبلیغات PPC به ما کمک میکند تا بفهمیم کدام کلمات کلیدی برای کمپین SEO ما بیشترین تأثیر را دارد. به این منظور میتوانید از ابزار Google Keyword Planner استفاده میکنیم.
Google Keyword Planner چیست؟
Google Keyword Planner ابزاری رایگان است که در اختیار کاربران Google Ads قرار میگیرد. تفاوتی نمیکند که از گوگل ادز یا سئو استفاده میکنید این ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی شما نیز کاربردی است
در آخر
بالاخره گوگل ادز یا سئو؟ فراموش نکنید این دو استراتژی، رقیب هم نیستند بلکه دو ابزار قدرتمند برای بازاریابی دیجیتال شما بهحساب میآیند.
SEO و Google Ads هر دو میتوانند به شما کمک کنند. وقتی میخواهید سریعاً بفروشید، Google Ads بهترین انتخاب است و زمانیکه میخواهید با تولید محتوا، به نتایج پایدار و ماندگاری برسید، SEO تنها انتخاب شما خواهد بود.
شما چه فکر میکنید؟ تجربیات خود را درباره SEO و Google Ads با ما در میان بگذارید.
منابع