5 دقیقه
احتمالاً اصطلاح لینک نوفالو (Nofollow) را در جایی شنیدهاید. اما شاید شما دقیقاً نمیدانید که به چه معناست. میخواهید بدانید لینک Nofollow دقیقاً چیست؟ برای درک این موضوع، ابتدا باید بدانید که لینک Follow چیست پس با ما همراه باشید.
لینک فالو (Follow یا Dofollow) لینکی کاملاً عادی است که از یک سایت به سایت دیگری داده میشود. Google از این لینکها برای تعیین رتبهبندی یک سایت استفاده میکند.
بیایید با مثالی عامیانه راجع به Nofollow و Follow شروع کنیم. تصور کنید جویای کار هستید و به چند نفر از دوستان و آشنایان سپردهاید که اگر شغل مناسبی بود به شما اطلاع دهند.
در این صورت دو حالت ممکن است رخ دهد: یکی این که شخصی، معرف شما به شرکتی باشد. آن شخص عملکردتان را قبلاً دیده و با تایید و اطمینان کامل شما را معرفی میکند.
حالت دوم این است که شما را معرفی کند اما از آنجایی که عملکرد شما را قبلا ندیده است، (فقط) شما را به آن شرکت معرفی میکند ولی نحوهی کار شما را تایید نمیکند.
در رابطه با لینک نوفالو و فالو نیز ماجرا همین است. زمانی است که شما از منبعی برای مقالهی خود استفاده میکنید، ولی آنرا تایید نمیکنید. اینجاست که باید از Nofollow استفاده کرد.

نکتهی مهم این است که Follow یا Nofollow بودن از چشم کاربر مخفی است و این نشانهها، فقط برای موتور جستجو قابل درک است.
تفاوت لینک فالو و نوفالو
تفاوت بین لینک Nofollow و Follow در کد HTML مشخص است همه لینکها در اینترنت به صورت پیشفرض فالو (Follow) هستند. Nofollow موتورهای جستجو را برای چشمپوشی از عصارهی لینک به صفحات خارجی هدایت میکند.
لینکها Nofollow تاثیر کمتری نسبت به Follow در رتبهبندی URL هدف دارند.
تاریخچه لینک نوفالو
معرفی لینک Nofollow یک اقدامی مهم بود که توسط گوگل اجرا شد. لینک سازی به قصد دور زدن گوگل به قدری زیاد شده بود که سایتهای بیکیفیت، بیربط و عجیب غریب در رتبههای برتر نتایج جستجو قرار میگرفتند.
الگوریتم گوگل در این چالش به مشکل خورده بود اما با معرفی لینکهای Nofollow این موتور جستجو مجدداً کنترل اوضاع را بدست گرفت. در اواخر سال ۲۰۱۹، دوباره گوگل از آپدیتی خبر داد که بر نحوه رفتار با لینکهای Nofolow تاثیرگذار بود.
چگونه بفهمیم لینک نوفالو (Nofollow) یا فالو (Follow) است؟
روشهای مختلفی وجود دارد که میتوانید بررسی کنید لینک، Nofollow است یا خیر.
بررسی کد HTML
روی یک لینک در هر سایتی که خواستین، کلیک راست کنید و گزینهی Inspect را انتخاب کنید. پس از آن، کد مربوط به لینک مورد نظر شما با Highlight آبیرنگ مشخص میشود (مثل شکل زیر) و میتوانید ببینید لینک فالو است یا نوفالو.
در قطعه کد زیر، قسمت rel=nofollow بیانگر نوع لینک است که در این مثال، Nofollow تعیین شده است.
آیا داشتن لینک نوفالو (Nofollow) بد است؟
البته که اینطور نیست. از نظر سئو، بهتر است لینکهای Dofollow را از سایتهای معتبر دریافت کنید.
در مورد بک لینکهای Nofollow زیاد نگران نباشید. آنها طبیعی هستند، ممکن است امتیاز کمتری داشته باشند، اما قطعاً در سئوی سایت شما تاثیرگذار خواهند بود.
نمونه ای از سایتهای مشهوری که از تگ rel=nofollow در تمام لینکهای خروجی خود استفاده میکنند:
Quora
YouTube
Wikipedia
Reddit
Twitch
Medium

دلیل ایجاد لینکهای نوفالو (Nofollow)
این تگ به صورت اختصاصی توسط گوگل ابداع شد تا از فعالیتها و لینک سازیهای اسپمی که در وبلاگها اتفاق میاُفتد جلوگیری کند. هرچه محبوبیت و اعتبار وبلاگها بالاتر رفت، فعالیتهای اسپمی و لینک سازیهای دستی نیز در کامنتها افزایش یافت. بنابراین Nofollow آمد تا یک راه حل برای این مشکل باشد.
لینک سازی داخلی با لینک Follow
هنگامی که میخواهید در متن، لینکهایی به بقیه مطالب سایت خود بدهید، لینکها باید Follow باشند تا به گوگل بگویید به دنبال این صفحات برود و امتیاز لینک صفحه را بین لینکهای داخلی تقسیم کنند.
لینکهای داخلی سایت را بهتر است نوفالو نکنید چرا که اثر منفی در سئوی داخلی شما خواهد داشت و از طرفی نباید بیش از حد لینک داخلی ایجاد کنید.
لینک سازی به سایتهای دیگر
درهنگام ایجاد لینک به خارج از سایت بهتر است که لینکهای ایجاد شده به شکل Nofollow باشند زیرا با این عمل، به گوگل میگویید که لینک را جدی نگیرد و بهش این مفهوم را میرسانید که صحت سایت را تایید نمیکنید و این موضوع را به خود گوگل و رباتهایش میسپارید.
سعی کنید به سایر سایتهای معتبر و مرتبط هم لینک دهید تا مطالب شما اعتبار بیشتری کسب کند اما اینکه لینک، نوفالو باشد یا نباشد بستگی به سیاستهای سایت شما دارد.
نکتهی مهم: اگر لینک خروجی شما، اعتبار بالایی داشت (مثل: WordPress.org) آنموقع استفاده از Nofollow توصیه نمیشود و بهتر است لینک بهصورت Follow قرار بگیرد.
چه زمانی باید از لینک نوفالو (Nofollow) استفاده کنیم؟
اگر فروم یا انجمن الکترونیکی دارید، توصیه میشود برای جلوگیری از اسپمشدنِ دامنه، لینکهای خروجی را بهطور کل، نوفالو کنید.
لینکهای حمایتی (Sponsored)
برای سایتهایی که در زمینه فروش تبلیغات بنری و مجله های الکترونیکی فعالیت میکنند، استفاده از ویژگی Sponsored به جای Nofollow توصیه میشود. ضمن آن که این ویژگی را میتوانید برای سیستمهای همکاری در فروش و همچنین هر مدل دیگری که به لینکدهی نیاز دارد استفاده کنید.
لینکهای حمایتی بهصورت rel=sponsored نوشته میشوند که اگر تمایل داشتید میتوانید آنرا با nofollow نیز ترکیب کنید مانند rel=sponsored nofollow
پاسخ گوگل به انتقادات در مورد لینک نوفالو
طبق گفتهی گوگل، سایتهایی که از لینک نوفالو استفاده نکردند تنزل رتبه داشتند و کسانی که از از لینکهای نوفالو استفاده کردند تاثیرات خوبی از آن گرفتهاند.
یکی از کارشناسان گوگل در این زمینه در توییتر اینگونه پاسخ داد: گوگل کسی را وادار به استفاده از ویژگی Nofollow نمیکند. استفاده از این ویژگی اختیاری است این یک یک انتخاب است و اجباری در کار نیست و اگر نمیخواهید از آنها استفاده نکنید.
لینکهای Nofollow در ویکی پدیا
لینک ویکی پدیا به عنوان لینکهای با ارزش بالا شناخته میشوند.
ویکی پدیا تعداد زیادی از لینکهای اصولی و با کیفیت را بر اساس موضوع مربوطه ارائه میدهد. استفادهی گوگل از لینکهای خروجی ویکی پدیا برای اهداف رتبهبندی، معقول به نظر میرسد زیرا از نظر معنی و متن بسیار غنی و قابل اطمینان است.
اضافه شدن لینکهای ویکی پدیا به محاسباتِ رتبهبندی گوگل، توانست روشی جدید برای بهبود سیگنال لینکها ایجاد کند.
در آخر
به طور خلاصه میتوانیم بگوییم که ویژگی Nofollow به Google کمکمیکند تا روابط موجود در فضای اینترنت را بهتر درک و تفسیر کند. اگرچه تأثیر ویژگی Nofollow بر روی رتبهبندیها کمرنگ شده است، اما همچنان دارای اهمیت است.
اکثر سایتها ترکیبی از Nofollow و Follow را برای لینکهای خروجی خود دارند. همانطور که ما برای لینک سازی خارج از سایت، فقط بهدنبال لینکهای Follow نمیرویم.
بنابراین، میتوانیم نتیجه بگیریم که هر دو لینک Nofollow در کنار Follow نقش خود را در رتبهبندیِ سایت خواهند داشت.
شما چطور از لینک Nofollow در محتوای خود استفاده میکنید؟ تجربهی خود را ما به اشتراک بگذارید.
منابع :
عالی ممنون بابت توضیحات خوب تون
besiar mofid mamnoon