صفحه فرود چیست و چگونه طراحی می‌شود؟

آخرین به‌روزرسانی: 21 مرداد 1401
بازدید: 1,674 بار
صفحه فرود
مدت زمان مطالعه این مقاله
6 دقیقه

اگر می‌خواهید ترافیک سایت خود را از دست ندهید و سود بیشتری از ورودی‌های کانال‌های دیجیتال مارکتینگ داشته باشید، وقت آن رسیده که صفحه فرود (Landing Page) مستقلی برای هر کدام از اهداف‌تان بسازید.

در این مقاله قصد داریم تا شما رو با اهمیت یک لندینگ پیج خوب آشنا کنیم.

صفحه فرود یا Landing Page چیست؟

Landing Page، یک صفحه مستقل است که بازدیدکننده از طریق کانال‌های دیجیتال مارکتینگ وارد آن‌ها می‌شود یا به اصطلاح، در آن‌ها فرود می‌آید.

صفحه فرود یا لندینگ پیج برای اهداف مختلفی طراحی می‌شود و به‌طور کلی هدف آن‌ها، بدست آوردن اطلاعات کاربر و یا فروش یک محصول ویژه است.

هر صفحه فرود، متمرکز بر این است که مخاطب را به انجام یک عمل خاص تشویق کند. این عمل می‌تواند هر چیزی باشد، مثلاً: خرید، دانلود یک کتاب الکترونیکی رایگان، ثبت نام در یک دوره آموزشی، شرکت در یک سمینار و…

تفاوت صفحه فرود با صفحه اصلی سایت چیست؟

وظیفه‌ی صفحه اصلی سایت: معرفی کلیِ مجموعه، شرح خدمات و محصولات و ارائه‌ی مقالات ارزشمندِ رایگان است. در حالی‌که صفحات فرود، متمایز از صفحه اصلی طراحی می‌شوند و همانطور که بالاتر گفتیم، هدف خاصی را دنبال می‌کنند.

طراحی لندینگ پیج‌ها، نه فقط نسبت به صفحه اصلی متمایز هستند، بلکه در مقایسه با سایر صفحات سایت نیز طراحی منحصر به فردی دارند.

بنابراین، صفحه‌ اصلی سایت، محیط مناسبی برای جلب توجه کاربران نیست و این کار بایستی با استراتژی صحیحی در صفحات فرود انجام شود.

ویژگی مهم لندینگ پیج، این است که تمامی حواس و توجه بازدیدکننده را به موضوع خاصی که هدف ما است، جلب می‌کند.

اهمیت و مزایای صفحه فرود

مزیت بزرگ صفحات فرود، تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان بالقوه است که تأثیر بسیار زیادی در موفقیت کسب و کارهای آنلاین ایفا می‌کنند.

به همین دلیل، رقابت نزدیکی بین فعالان در این حوزه وجود دارد. برای اینکه در دنیای تجارت الکترونیک، از رقبای خود پیشی بگیرید باید نظر کاربران و مشتری‌ها را با طراحی یک صفحه فرود عالی، جلب کنید.

مزیت دیگر Landing Page، برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات با کاربران است. یعنی با ارائه‌ی یک محصول رایگان، می‌توانید آن‌ها را برای تکمیل فرمی خاص تشویق کنید. فیلدهای اصلی در این فرم «نام، شماره تماس و ایمیل» است.

دریافت اطلاعات کاربران باعث می‌شود تا رد پایی از آن‌ها داشته باشید. کسانی که از طریق گوگل وارد صفحات فرود می‌شوند، مشتریان بالقوه‌ای هستند که باید به مشتریِ بالفعل تبدیل شوند.

فرم صفحه فرود

شاید برایتان سوال پیش بیاید که چگونه می‌توانیم از اطلاعات کاربران برای بازاریابی استفاده کنیم؟

برای این کار راه‌‌های متفاوتی وجود دارد. ما این موضوع را با یک مثال به شما توضیح می‌دهیم.

فرض کنید قصد فروش نسخه‌ی پولی یک نرم افزار را دارید.

در قدم اول شما یک نسخه‌ی آزمایشیِ رایگان از نرم‌افزار را با یک پیغام به کاربران خود پیشنهاد می‌دهید. چه پیغامی؟

متن پیام این است: “شما برنده نسخه‌ی رایگان نرم افزار شده‌اید.”

این پیام در صفحه فرود یا سایر صفحات سایت شما، باعث ایجاد حس خوب در کاربران خواهد شد و او را برای در اختیار قرار دادن اطلاعاتش، در ازای دانلود نسخه‌ی رایگان نرم افزار تشویق می‌کند.

پس از اینکه اطلاعات کاربران را دریافت کردید، لینک دانلود نسخه‌ی رایگان نرم افزار به طور خودکار برای مخاطب ارسال می‌شود.

اینجا رسماً یک رابطه‌ی دوستانه، با مخاطب بالقوه‌ی شما کلید خورد 🙂

حالا پس از گذشت 2 روز، با ارسال ایمیلی به کاربر، او را از مزایای نسخه‌ی کامل یا پولی نرم افزار آگاه می‌کنید. حواس‌تان باشد در متن ایمیل باید سعی کنید پیشنهادی به کاربر بدهید که رد نشدنی باشد.

اگر همچنان کاربر نسبت به خرید نسخه‌ی پرمیوم نرم افزار اقدام نکرد، باید از طریق تماس تلفنی رابطه را با مخاطب حفظ کنید.

پس از آنکه اعتماد کاربر نسبت به محصول جلب شد، مخاطب به مشتری بالفعل تبدیل می‌شود.

نباید اینگونه فکر کنید که پس از فروش محصول، کارتان با مشتری تمام شده، بلکه ارتباط شما بایستی از طریق خدمات پس از فروش و پشتیبانی، همواره با مشتری حفظ شود.

تجربه نشان داده که برقراریِ رابطه‌ی عمیق و دوستانه با مشتری بالفعل، او را برای خریدهای بعدی ترغیب خواهد کرد.

معرفی انواع صفحه فرود

همانطور که گفتیم صفحات فرود به منظور یک هدف خاصی ساخته می‌شوند و محتوای هدفمند، بدنه‌ی اصلی این صفحات را تشکیل می‌دهد.

برای مثال ما نمی‌توانیم از یک مدل طراحی، هم برای «فروش محصول» و هم برای «فروش دوره آموزشی» استفاده کنیم. به همین دلیل در ادامه مقاله، 4 نوع از صفحات فرود را به شما معرفی خواهیم کرد.

1. صفحه فرود برای فروش مستقیم

این نوع از صفحات فرود برای فروش مستقیم هستند که به عبارتی، رایج‌ترین نوع لندینگ پیج به حساب می‌آیند.

به احتمال زیاد تاکنون به برخی از این صفحات برخورده‌اید که قصد معرفی و فروش محصول ویژه‌ای را دارند و هدف‌شان، فروش محصول یا ارائه‌ی خدمات با شرایطی خاص است.

2. صفحه فرود برای ثبت نام در یک رویداد

هدف این نوع از صفحات، متقاعد کردن بازدیدکنندگان برای شرکت در یک رویداد، سمینار یا وبینار رایگان است.

استراتژی این صفحات فرود، این‌گونه است که در ازای دریافت اطلاعات تماس کاربران، بلیط رایگان شرکت در رویداد را در اختیارشان قرار می‌دهد.

طراحی این مدل لندینگ پیج‌ها، باید طوری پیاده‌سازی شود که کاربران را مُجاب به ثبت نام کند و آن‌ها را به صورت رایگان وارد رویداد نماید. سپس حین برگزاری رویداد یا پس از اتمام رویداد، محصول پرمیوم به کاربران معرفی خواهد شد.

صفحه فرود اطلاعات کاربر

3. صفحه فرود برای قدردانی

این نوع از لندینگ پیج، برای زمانی استفاده می‌شود که کاربران خریدشان را نهایی کرده باشند و به عنوان تشکر یا توضیحات پس از خرید، به آن‌ها نمایش داده می‌شود.

شاید فکر کنید که استفاده از این مدل لندینگ پیج، عمل بیهوده‌ای باشد، اما بد نیست بدانید که بهره‌گیری از صفحات قدردانی، یک روش کارآمد برای ایجاد ارتباط صمیمی با کاربران و مشتریان است.

ضمن اینکه صفحه فرود قدردانی، با نام صفحه‌ی Thank You نیز شناخته می‌شود.

4. صفحه فرود ویروسی (Viral Landing Page)

این مدل از Landing Page، دارای پیچیده‌ترین نوع محتوا سازی است.

زیرا هدف از طراحی صفحه فرود ویروسی این است که محتوایش به طور گسترده در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود تا برند و محصول به‌طور همزمان دیده شوند.

ممکن است بپرسید چگونه؟

برای رسیدن به این هدف، طراحان صفحات ویروسی بایستی از بازی‌ها، فیلم‌های طنز، چیستان و هر محتوایی که کاربر را میخکوب می‌کند، استفاده کنند و با تخصیص یک جایزه‌ی ارزنده، کاربران را تشویق نمایند تا محتوای مورد نظر را به دوستان‌شان بفرستند.

هر چقدر که یک محتوا، بین کاربران بیشتری دست به دست شود، اصطلاحاً می‌گوییم محتوا وایرال (Viral) یا ویروسی شده است.

چگونگی طراحی Landing Page

اگر از سیستم وردپرس و قالب‌های استاندارد غیر رایگان استفاده می‌کنید، احتمالاً قالب شما با صفحه سازهای معروف وردپرسی مثل WPBakery و Elementor سازگاری دارد.

مزیت صفحه سازها یا Page Builderهای وردپرسی این است که بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی، می‌توانید تا حد قابل توجهی طرح مورد نظرتان را فقط با چند کلیک، پیاده‌سازی نمایید.

طراحی صفحه فرود

آناتومی یک صفحه فرود

شاید برایتان سوال باشد که صفحات فرود از چه بخش‌هایی تشکیل شده‌اند یا ساختمان کلی آن به چه صورت است؟

از آنجا که Landing Page یک هدف مشخص را دنبال می‌کند، تمامی بخش‌های آن بایستی به‌گونه‌ای طراحی شوند که نظر کاربران را به «اقدام مورد نظر ما» جلب کنند.

بنابراین برای طراحی بخش‌های مختلف یک صفحه فرود، نباید از اطلاعاتی استفاده کنید که حواس کاربر را نسبت به موضوع اصلی، منحرف کند.

معمولاً در اکثر صفحات فرود، بخش‌های Header و Footer حذف می‌شوند تا از حواس پرتی کاربر جلوگیری شود.

منظور از Header: بخش بالای سایت است و Footer: اطلاعات پایین سایت را در بر می‌گیرد.

1. مقدمه

در اولین قسمت از آناتومی صفحهت فرود، باید ویژگی‌ها و مشخصات محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهید را شفاف توضیح دهید.

به عنوان مثال اگر می‌خواهید مقدمه‌ای برای دوره آموزشی بنویسید، باید شرایط دوره، نوع دوره، سطح دوره، روش پشتیبانی و سایر اطلاعات مفید از دوره آموزشی را به کاربران ارائه دهید.

2. عکس یا فیلم

افزودن عکس یا فیلم، بخش بسیار مهم لندینگ پیج است. زیرا پس از مقدمه، اولین چیزی که نظر کاربران را جلب می‌کند، تصاویر و فیلم‌های مرتبط با محصول یا خدمات است.

به عنوان مثال اگر می‌خواهید صفحه فرودی برای فروش کفش درست کنید، باید تصاویر کفش را از تمام زوایا تهیه کنید و جلوی دید کاربر قرار دهید.

یا مثلاً به عنوان معرفی محصول، خودتان جلوی دوربین بنشینید و محصول را معرفی کنید که این روش به اعتماد سازی بیشتر منجر می‌شود.

اگر قرار است در فیلم معرفی محصول، قیمت آن عنوان شود، بایستی مزایای رقابتیِ محصول را به طور کامل توضیح دهید و سپس قیمت را بگویید.

3. نظرات مثبت مشتریان

تجربه نشان داده که مشتریان بالقوه برای اینکه خریدشان را نهایی کنند، به نظرات مشتریان قبلی اهمیت زیادی می‌دهند و پیش از خرید، آن‌ها را بررسی می‌کنند.

بنابراین باید بخشی از صفحه فرود را به نظرات مثبت مشتریان بالفعل اختصاص دهید تا اعتماد مشتریان بالقوه جلب شود.

با وجود اینکه نظرات متنی در اعتماد سازی کاربران جدید تأثیر گذار هستند، اما اگر بتوانید نظرات مثبت مشتریان را به صورت ویدیو نمایش دهید، اثر گذاریِ بیشتری خواهد داشت.

4. ضمانت نامه یا گواهی‌نامه

یکی دیگر از بخش‌های اعتمادساز در صفحات فرود، ارائه‌ی مجوزها، ضمانت نامه‌ها و گواهی‌نامه‌ها است.

به عنوان مثال اگر در جشنواره‌ی معتبری جایزه دریافت کرده‌اید، بهتر است تصویر مدرک آن‌را به کاربران نمایش دهید. ضمناً قرار دادن اینماد و یا هر مجوز رسمی، در اعتماد سازی کاربران تأثیر بسزایی دارد.

5. CTA

نهایتاً به مهم‌ترین قسمت لندینگ پیج می‌رسیم. جایی که قرار است «تبدیل» اتفاق بیفتد.

دکمه‌ی دعوت به عمل یا CTA که مخفف عبارت Call to Action است، همان هدفی را شامل می‌شود که لندینگ پیج را برایش ساخته‌ایم.

به عبارت بهتر، شما باید تمام خلاقیت و ابتکار خود را به کار بگیرید و کاربر را برای خرید، ثبت نام و یا تکمیل فرم ترغیب کنید.

چگونه CTA طراحی کنیم؟

CTA به صورت یک دکمه ظاهر می‌شود که عناوینی مثل «ثبت نام، ارسال اطلاعات و خرید» روی آن قرار می‌گیرند و زمانی‌که کاربران روی دکمه کلیک نمایند، عملاً هدف مورد نظر ما محقق شده است.

یادآوری: موفقیتِ یک Landing Page، به چیدمان صحیح قسمت‌های آن بستگی دارد و اگر بخشی به درستی اجرا نشود، نرخ تبدیل پایین می‌آید.

در آخر

اکنون که با صفحات فرود آشنا شده‌اید، وقت آن رسیده که با آگاهیِ بیشتری برای برند و محصولات خود، صفحات اختصاصی بسازید و از مزایای آن‌ها برای فروش بیشتر بهره ببرید.

اگر تجربه‌ی طراحی صفحه فرود را دارید، به این سوال ما پاسخ دهید.
اثرگذاریِ کدام نوع صفحات فرود برای بهینه‌سازی نرخ تبدیل بهتر است؟

منابع

leadpages

dominios

influencermarketinghub

5/5 - (5 امتیاز)

2 دیدگاه برای “صفحه فرود چیست و چگونه طراحی می‌شود؟

  1. Atefeh S گفته:

    بخش انواع لندینگ واقعا عالی بود..
    ما خودمون برای شرکت از نوع 1 و 2 استفاده میکنیم خیلی راضییم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024