5 دقیقه
افزایش سرعت سایت از جمله آیتمهای موفقیت در دیجیتال مارکتینگ به حساب میآید. بهینهسازی سرعت سایت باعث بهبود تجربه کاربری میشود و همین عامل شانس موفقیت در گوگل را افزایش میدهد.
چرا افزایش سرعت سایت مهم است؟
بالا بودن سرعت بارگذاری سایت سبب میشود تا اتفاقات مثبتی از جمله کاهش نرخ پرش در سئو اتفاق بیفتد و کاربران برای مدت زمان طولانیتری در صفحات سایت بمانند.
موتور جستجوی گوگل، رسالت بزرگی دارد و آن رسالت، رضایت کاربران از نتایجش است.
گوگل برای تحقق مسئولیتی که به دوش دارد، روز به روز به دانش الگوریتمهایش میافزاید و افزایش سرعت سایت یکی از شاخصههای اصلی برای تجربه کاربری به شمار میآید که موشکفانه توسط الگوریتمها رصد میشود.
بهینهسازی سرعت سایت با چند کلیک!
تحقیقات ثابت کرده که کاربران گوگل برای نمایش محتوا تا 3 ثانیه منتظر میمانند و اگر صفحهی مورد نظر بارگیری نشود، سراغ لینک بعدیِ نتایج خواهد رفت.
شاید بگویید هاست اشتراکی نمیتواند با سرعت بالا بارگذاری شود، اما روشهایی وجود دارد که باعث افزایش سرعت سایت در هاستهای اشتراکی میشود که در دوره آموزشی سرعت سایت میتوانید با چند کلیک، این هدف بزرگ را محقق کنید.

افزایش سرعت سایت چگونه باعث فروش بیشتر میشود؟
با توجه به اینکه افزایش سرعت سایت، با اجرای مجموعه اقدامات فنی عملی میشود، لذا تحقق این مسئله تا حد قابل توجهی اعتماد کاربران را جلب میکند.
طبق بررسیهای به عمل آمده، بیش از 70% کاربران اگر تجربه خوبی از محتوا و سرعت بارگیری صفحه نداشته باشند، اولین خریدشان را نهایی نخواهند کرد.
عوامل تأثیر گذار در افزایش سرعت سایت
در این قسمت از مقاله میخواهیم عوامل و اقداماتی که به افزایش سرعت سایت کمک میکنند را معرفی کنیم.

1. انتخاب میزبان یا هاستینگ مطمئن
در انتخاب میزبان سایت خود عجله نکنید و با مشورت افراد مجرب در گروهها و انجمنهای تخصصی، بهترین شرکت هاستینگ را انتخاب نمایید.
شرکت هاستینگی که پایداریِ سرورهایش 99.9% باشد، ارزش میزبانی را داراست.
اگر سایت نوپایی دارید، بهتر است سراغ سرور مجازی نروید و به هاست اشتراکی بسنده کنید. هاست اشتراکی به منابع یک سرور گفته میشود که میان چندین سایت (مشترکاً) تقسیم شده است.
2. بهینهسازی حجم تصاویر و ویدیوها
جالب است بدانید که کاهش 1 کیلوبایت از حجم هر تصویر میتواند روی بهینهسازی سرعت سایت تأثیر قابل توجهی بگذارد.
در ادامه فیلترهایی معرفی میکنیم که بهتر است تصاویر خود را از آنها عبور دهید تا باعث افزایش سرعت سایت شما شود.
- در مرحلهی اول تصاویر را پس از ویرایش نهایی در فتوشاپ، با کیفیت بالا خروجی بگیرید.
- سپس آنها را با ابزارهای آنلاین زیر فشردهسازی کنید.
- در مرحلهی آخر، افزونه Smush را نصب و فعال نمایید تا حین آپلود، حجم تصاویرتان به صورت خودکار توسط Smush بهینهسازی شوند.
در مورد بهینهسازی حجم ویدیو، پیشنهاد ما این است که آنها را با نرم افزارهای تحت ویندوز که Codec های فشردهسازی را ارائه میدهند بهینهسازی کنید.
به این منظور کُدکهای H.264 و H.265 بخش زیادی از حجم ویدیو را بدون کاهش کیفیت، کاهش میدهند.
پس از اعمال کدکها روی ویدیو، بایستی آنرا آپلود کنید. آپلود ویدیو در هاست را زمانی توصیه میکنیم که پای سرور مجازی وسط باشد، در غیر اینصورت آپلود ویدیو در هاست اشتراکی توصیه نمیشود.
چنانچه از هاست اشتراکی استفاده میکنید، بهتر است ویدیو را در آپارات آپلود کنید و کدی که آپارات در اختیارتان قرار میدهد را در صفحهی مورد نظرتان جاسازی (Embed) نمایید (این کار باعث میشود تا منابع هاست شما برای ویدیوها مصرف نشود).

3. کاهش وابستگی به افزونهها
وردپرس به تنهایی قادر نیست تا تمامی امکانات مورد نیاز ما را محیا کند. بنابراین اگر بخواهیم ویژگیها یا امکانات خاصی به سایت خود اضافه کنیم، دو راهکار پیش روی ما است:
- استفاده از برنامهنویسی
- بهرهگیری از افزونههای وردپرسی
مطمئنیم که شما راهکار دوم را انتخاب میکنید. اما چالشی که فعالسازیِ افزونهها به وجود میآورند، تحمیل فشار حداکثری روی منابع سرور است که همین عامل، سبب کاهش سرعت سایت میشود.
اگر به خاطر نوع کسب و کارتان مجبورید که افزونههای زیادی را فعال داشته باشید، توصیه میکنیم موارد زیر را مد نظرتان قرار دهید:
- حتی الامکان از یک برنامهنویس بخواهید تا کدهای برخی افزونهها را شبیه سازی کند تا مجبور نباشید افزونههای غیر ضروری را فعال نگهدارید.
- حتماً به تاریخ بهروزرسانی افزونه دقت کنید. افزونهای که معتبر باشد حداقل 1 بار در ماه بهروز میشود.
- تعداد نصب افزونهها بسیار مهم هستند. بنابراین افزونهای که توسط کاربران وردپرسی، کمتر از 1000 بار نصب شده باشد، یعنی در مرحلهی آزمون و خطا قرار دارد و فعالسازیاش ریسک است.
از جمله افزونههای ضروری که همیشه باید فعال نگهدارید، افزونههای کش هستند که کمک میکنند در استفاده از منابع هاست شما صرفه جویی به عمل بیاید.
یادآوری: فقط یک افزونه کش باید نصب کنید و پیشنهاد ما افزونه WP Fastest Cache است.
4. بهینهسازی کدها و پایگاه داده
همانطور که میدانید نمایش و عملکرد سایتها بر اساس کدهای آنهاست و این کدها بایستی بهینهسازی شوند تا افزایش سرعت سایت رقم بخورد.
مهمترین کدهایی که برای ساخت یک سایت استفاده میشوند شامل فناوریها و زبانهای برنامهنویسی زیر هستند:
- HTML
- CSS
- JavaScript
از طرف دیگر، اطلاعات سایت در قالب جدول روی پایگاه داده یا دیتابیس ذخیره هستند و چنانچه اطلاعاتی حذف شود، جدول مربوط به اطلاعات حذف شده، سر جایشان باقی میماند و همین امر باعث کاهش سرعت سایت میشود.
حالا راه حل چیست؟
استفاده از افزونههای WP Optimize و WP Fastest Cache که بالاتر معرفی کردیم، کمک میکنند تا حجم کدهای خود را کاهش دهید و جدولهای بدون استفاده در پایگاه داده را حذف کنید تا بهینهسازی سرعت سایت محقق شود.
نکته: پیش از فشردهسازی حجم کدها از طریق افزونههای فوق، حتماً از کل اطلاعات سایت، بک آپ یا نسخه پشتیبان تهیه نمایید.

5. استفاده از CDN
شبکه تحویل محتوا یا CDN یک سیستم بهینهساز است که علاوه بر افزایش سرعت سایت باعث افزایش امنیت سایت نیز میشود.
CDN ها با توزیع یکپارچهی محتوا در چندین سرور، به بهینهسازی سرعت سایت کمک میکنند که معروفترین سیستم ارائه دهندهی CDN در جهان، Cloudflare نام دارد و به صورت رایگان قابل استفاده است.
نکته: حتماً برای فعالسازی CDN، با پشتیبانی هاستینگ خود هماهنگ باشید.
نحوه اندازهگیری سرعت سایت
حالا که با عوامل تأثیر گذار در بهینهسازی سرعت سایت آشنا شدید، لازم است بدانید که چه ابزارهایی برای تحلیل سرعت سایت وجود دارند.
2 ابزار زیر پیشنهادات ما برای تحلیل سرعت سایت هستند:
- PageSpeed.web.dev
- جهت استفاده از این ابزار باید IP ایران را تغییر دهید.
- GTmetrix.com
- چنانچه برای تحلیل صفحات سایت با محدودیتی مواجه شدید، کافیست ثبت نام خود را در در جی تی متریکس تکمیل کنید یا IP خود را تغییر دهید.

در آخر
آیتمهای زیادی در موفقیت یک سایت نقش دارند و یکی از آیتمهای مهم، افزایش سرعت سایت است.
در این مقاله تلاش کردیم خیلی خلاصه عوامل تأثیر گذار در بهینهسازی سرعت سایت را معرفی کنیم. اگر بتوانید تمامی مسائل فنی سایت خود را به نقطهی ایده آل برسانید، یقین داشته باشید که موفقیت کسب و کار آنلاین شما حتمی است.
تست سرعت سایت خود را انجام دهید و اگر چالش یا سوالی در رابطه با نتیجهی تست داشتید از قسمت نظرات مطرح نمایید.
از هر نظر مقاله پرمغزی بود
مرسی
سلام خسته نباشین
بسیارعالی بود سپاسگذارم