الگوریتم MUM گوگل + راه حل جستجوهای پیچیده

آخرین به‌روزرسانی: 25 آبان 1400
بازدید: 1,129 بار
الگوریتم MUM گوگل
مدت زمان مطالعه این مقاله
4 دقیقه

شاید به‌عنوان یک کاربر Google، زمان زیادی را صرف پیدا کردن موضوع خاصی کرده‌اید. یعنی مجبور شدید با جستجوهای پی‌درپی، پاسخ سوالتان را بیابید. در سال 2020، گوگل الگوریتم MUM را برای پاسخ به جستجوهای پیچیده‌ی کاربران معرفی کرد تا کمک می کند کاربران با جستجوی کمتری به نتایج مورد نظرشان برسند.

شاید خودتان را به خاطر بد بودن در جستجو سرزنش کنید، یا شاید به این نتیجه برسید که پاسخی که به دنبال آن هستید پیدا نمی‌شود. این به عنوان یک مشکل برای کاربران گوگل است، حتی می‌تواند یک “تجربه کاربری” بد به نظر برسد.

به همین دلیل گوگل متوجه آن شده است و خود را مسئول بهبود آن می‌داند. بنابراین، Google یک فناوری کاملاً جدید توسعه داده است که هم تجربه جستجوی بیشتری را در زبان‌ها ارائه می‌کند (با جستجوی کمتری) و هم امکان جستجو در قالب‌های مختلف را فراهم می‌کند.

الگوریتم جالبی که گوگل آن را MUM می‌نامد، فناوری‌ای است که 1000 برابر قوی تر از BERT (الگوریتم بهبود تفکیک کلمات کلیدی) عمل می‌کند.

Multitask Unified Model
Multitask Unified Model vs BERT

الگوریتم MUM گوگل چیست؟

MUM مخفف کلمه “Multitask Unified Model” است و برای درک بهتر سوالات جستجوشده طراحی شده است. حتی در مواردی که جستجو بسیار دقیق نیست، این الگوریتم به گوگل کمک می‌کند تا منظور کاربر را متوجه شود.

در واقع هدف از به وجود آمدن این الگوریتم، کاهش تعداد جستجوها یا سوالات مورد نیاز برای یافتن بهترین پاسخ است.

الگوریتم MUM گوگل چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم MUM دارای چندین ویژگی است و به طور خلاصه می‌توانیم آن را یک فناوریِ چند زبانه توصیف کنیم. به این معنا که قابلیت جستجو برای کاربران به هر زبانی را شامل می‌شود.

در رابطه با چند زبانه بودن MUM باید گفت، گوگل می‌تواند حداقل 75 زبان را بفهمد و می‌تواند همزمان با متغیرهای بیشتری برخورد کند. گوگل با این فناوری، یک موتور جستجوی کامل‌تری از آنچه تاکنون دیده‌ایم، ارائه کرده است.

Multitask Unified Model همچنین می‌تواند اطلاعات فرمت‌های مختلف مانند متن و تصویر را به طور همزمان درک کند و پاسخی مشابه آنچه که کاربر بخواهد در اختیارش بگذارد.

گوگل همچنین اعلام کرده است که این ویژگی در ابزار گوگل لنز هم خواهد بود که از طریق آن بهترین تصاویر را نمایش می‌دهد.

گوگل انتظار دارد کاربرانش بتوانند کارها را با جستجوی کمتری انجام دهند. بنابراین MUM برای درک پرسش‌های جستجوی پیچیده طراحی شده است (فرآیندی که به طور متوسط ​​به 8 مرحله برای یک پاسخ قطعی نیاز دارد). به عبارت دیگر، این فناوریِ هوش مصنوعی، روند پاسخ‌دهی به کاربران را تسهیل بخشیده است.

نمونه‌هایی از فناوریِ MUM در عمل

یکی از مزایای کاربردی الگوریتم MUM زمانی است که کاربر موضوعی را جستجو می‌کند و الگوریتم MUM موضوعات مرتبطی که جستجوگران از آن بی‌خبرند را به آن‌ها نشان می‌دهد.

یکی دیگر از مزایای MUM کاهش جستجوهای بدون کلیک بود. گوگل طبق بررسی‌هایی که انجام داد متوجه شد بخش عمده‌ای از جستجوها، بدون هیچ کلیکی رها می‌شوند. یعنی کاربر برای جستجوهای پیچیده‌ی خود، هیچ لینکی را مناسب نمی‌بیند و گوگل را می‌بندد. این مسئله با ورود الگوریتم MUM به حداقل‌ترین حالتِ ممکن رسید.

Google MUM Algorithm
تاثیر الگوریتم MUM گوگل در کسب و کار

چگونه MUM می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند؟

برای پاسخ به این سوال، تا زمانی که نتوانیم اثربخشیِ MUM را اندازه‌گیری کنیم، تأثیر آن نامشخص خواهد بود. در حال حاضر، ما فقط می‌توانیم پیش‌بینی کنیم، نه چیز بیشتری!

تاثیر الگوریتم MUM در برندینگ

گوگل با این فناوری امکانی را محیا کرده است که نتایج در کشورهایی با زبان‌های دیگر هم نمایش داده شود. مزیت این اتفاق این است که می‌تواند ترافیک بیشتری به همراه داشته باشد و ضعف این موضوع اینجاست که اگر شما فروشنده کفش ورزشی باشید، احتمالاً کاربرانی که از کشورهای دیگه وارد سایت شما شده باشند، از شما خرید نخواهند کرد و به فروشگاهی که در کشور خودشان باشد مراجعه می‌کنند.

با این تفاسیر، نتیجه می‌گیریم که ترافیک بیشتر با فناوری MUM لزوماً بهتر و هدفمندانه نخواهد بود؛ اما در شناخته شدن بین‌المللیِ شما نقش مهمی خواهد داشت.

آیا الگوریتم MUM یک تهدید است؟

باید گفت که این مسئله، بیشتر بستگی به شما دارد که آیا آن را تهدید بدانید یا فرصت. اگر باکیفیت و اصولی کار کنید، MUM فرصت است و اگر اهمیتی به بهینه سازیِ محتوا ندهید، MUM تبدیل به تهدید می‌شود.

خبر بد برای سایت‌های قدیمی

در گذشته، مفهوم سئو در یک کلمه کلیدی خلاصه میشد و با انواع ترفندها، رتبه‌های عالی به‌دست می‌آمد. اما اکنون چنین نیست.

اکثر سایت‌های دارای استاندارد، روش‌های منسوخ را برای سئو استفاده نمی‌کنند. اما برخی از سایت‌ها همچنان به روش‌های قدیمیِ سئو پایبند هستند. خبر بد برای این دسته از سایت‌ها این است که باید خودشان را آماده‌ی نبرد با الگوریتم MUM گوگل کنند.

برای اینکه مورد غضب MUM قرار نگیرید، لازم است اقدامات زیر انجام شود:

  • استراتژی محتوای خود را روی موضوع سوار کنید، نه فقط روی “کلمه کلیدی”
  • فقط به محتوای متنی توجه نکنید. عکس، ویدیو و پادکست هم مهم هستند.
  • عمق موضوعات را بررسی کنید و به عنوان یک متخصص، محتوا بنویسید.
  • ساختار محتوا را رسیدگی کنید.
  • ساختار لینک‌های داخلی را اصلاح کنید.

وارد اکوسیستم گوگل شوید

در سیستم‌ها، خدمات و ابزارهای گوگل ثبت نام کنید. مثلاً یک مرکز تجاری، با راه اندازی حساب Google My Business می‌تواند دید گوگل را نسبت به خودش تغییر دهد.

البته Google My Business برای ایران در دسترس نیست، اما ثبت کسب و کار در Google Map می‌تواند تاثیرگذار باشد.

بنابراین اگر تا این لحظه از خدمات گوگل استفاده نکرده‌اید، همین الان وارد اکوسیستم گوگل شوید.

در آخر

گوگل، غول فناوریِ دنیا برای تجربه‌ی هرچه بهتر کاربران، خودش را روز به روز ارتقاء می‌دهد. فناوری MUM از سال 2022 تاثیر زیادی در دنیای سئو و جستجوگرها خواهد گذاشت.

ما در این مقاله سعی کردیم الگوریتم MUM گوگل را با نگاهی متفاوت معرفی کنیم. هر نکته یا سوالی از فناوری MUM دارید، در کامنت‌ها بپرسید.

منابع

bonzer

thinkwithgoogle

5/5 - (4 امتیاز)

2 دیدگاه برای “الگوریتم MUM گوگل + راه حل جستجوهای پیچیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024