7 دقیقه
همانطور که از اسم سئو سایت پزشکی معلوم است، به معنای بهینهسازی موتور جستجو برای رتبهبندی سایتهای پزشکی است تا بیماران بتوانند بهترین و مناسب ترین اطلاعات را برای جستجوی خود پیدا کنند.
بیایید قبل از توضیح Medical SEO مروری بر مفهوم سئو داشته باشیم. بهینهسازی موتور جستجو (SEO) به برخی از استراتژیها گفته میشود که جهت افزایش رتبهی شما در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی و عبارات مربوط به تجارت شما طراحی شدهاند.
در ابتدای مقاله اولین سوال ما این است که:
چرا میخواهید سایت پزشکی شما در نتایج اول جستجوی گوگل نشان داده شود؟
طبق آماری که ثبت شده است، 73 درصد از بیماران هنگام یافتن پزشک متخصص به موتورهای جستجو مراجعه میکنند و 89 درصد از کاربران وقتی به دنبال حل سوالات مراقبتهای پزشکی و بهداشتی خود هستند، موتورهای جست و جو را به عنوان اولین محل کسب اطلاعات لازم انتخاب میکنند.
از آنجا که 55 درصد کاربران بر روی یکی از سه مورد اول کلیک میکنند، اگر بیمارستان یا مرکز درمانی شما در بین 3 مورد برتر صفحهی نتایج گوگل نیست، به این معنی است که شما بیماران خود را از دست دادهاید و آنها به سایتهای رتبه بالاتری که در نتایج گوگل نشان داده شده است، مراجعه میکنند.
به زبان ساده، سئو سایت پزشکی یک فرآیند افزایش رتبهبندی در موتور جستجو، برای سایت شما است، تا بیماران بیشتری که به دنبال خدمات پزشکی و مراکز درمانی هستند، بتوانند به راحتی به سایت شما دسترسی پیدا کنند.
با افزایش بازدید از سایت، شما حجم بیماران خود را افزایش میدهید. همانطور که کارشناسانِ Medical SEO میگویند، “شبکه های اجتماعی ممکن است کار آمد باشند و تأثیر زیادی در جذب مشتری داشته باشند، اما هزینههایی هم در بر دارند.”
صرف نظر از تأثیر حضورِ فعال شما در شبکههای اجتماعی، اگر سئو سایت پزشکی خود را جدی نگیرید و نتوانید برندِ سایت پزشکی خود را در نتایج اولیهی موتورهای جستجو نمایان کنید، فرصت خدمترسانی به بیماران و کاربران زیادی را از دست میدهید.
همانطور که گفتیم بیماران به طور گسترده، از موتور جستجوی Google برای تصمیم گیری در مورد انتخاب افرادی که به عنوان ارائهدهندهی خدمات بهداشتی موجود هستند، کمک میگیرند.
چرا روی سئو سایت پزشکی سرمایهگذاری کنیم؟
ما در دنیای دیجیتالی زندگی میکنیم که مردم برای یافتن خدمات، به اینترنت متکی هستند. این بدان معنی است که مردم برای یافتن اطلاعات مربوط به سلامت به Google مراجعه میکنند.
بنابراین، اگر بخشی از صنعت پزشکی هستید، سعی کنید اطلاعات را در اختیار جستجوگران قرار دهید و مسائل مربوط به سلامتی آنها را حل کنید. با توسعه و اجرای استراتژیهای مناسب سئو، میتوانید به راحتی از محبوبیت دنیای دیجیتال بهرهمند شوید.
سئو سایت پزشکی به معنای کنار هم قرار دادن یک استراتژی سئو است، که باعث میشود سایت پزشکی شما و صفحات آن در رتبهبندی موتور جستجو برای کلمات کلیدی که بیماران بالقوه آن را جستجو میکنند، نشان داده شود که باعث ایجاد ترافیک کاربر (بازدید بیشتر کاربران) بدون پرداخت هزینهی تبلیغات میشود.
اهمیت نتایج جستجو
هر بار که یک جستجو به وسیلهی رایانه یا موبایل، توسط کاربر که در یک موتور جستجو مانند Google رخ میدهد، موتور جستجو از الگوریتمهایی استفاده میکند تا تصمیم بگیرد کدام محتوا را بر اساس جستجوی کاربر در صفحهی اول نشان دهد. در سالهای گذشته، کافی بود کلمات کلیدیای را که میخواستید که برای آنها رتبهبندی شوید، در یک صفحه قرار دهید تا در نتایج جستجو به رتبههای بالا برسید.
اما گوگل و سایر موتورهای جستجو در پنج سال گذشته تغییر قابل توجهی در الگوریتمهای سئوی خود ایجاد کرده اند و اکنون هر آنچه که در نتایج موتور جستجو نشان داده شود، روی کیفیت، کامل بودن و همچنین کلمات کلیدی متمرکز است.
امروزه سئو سایت پزشکی نه تنها کلمات کلیدی، بلکه بررسی آنلاین، محتوای با کیفیت بالا، لیست فعالیتها، شماره تلفن فعال، وبلاگها، بک لینکها و موارد دیگر را برای ارائه نتایج جستجو، که مربوط است به آنچه جستجوگر جستجو میکند، در نظر میگیرد.
در دنیای متصل به اینترنتِ امروز، ارائه دهندگان خدمات پزشکی و درمانی نمیخواهند که بیماران و کاربران آنلاین را از دست بدهند. امروزه، بیماران به تحقیقات در اینترنت روی میآورند تا انتخاب کنند که به کدام یک از ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اعتماد کنند.
تقریباً 80٪ از مشتریان با توصیههای خانواده و دوستان به بررسی آنلاین اعتماد میکنند تا پزشک خود را انتخاب کنند و تقریباً 60٪ از مشتریان حداقل 4 کامنت موجود در سایت را مشاهده میکنند تا برای انتخاب پزشک تصمیم بگیرند.
چه کسانی به سئو سایت پزشکی احتیاج دارند؟
در مجموع Medical SEO برای اکثر مراکز که در زمینه پزشکی فعالیت دارند، استفاده میشود. از یک مطب کوچک گرفته تا بیمارستانها و مراکز درمانی بزرگ از سئو سایت پزشکی برای کسب درآمد بیشتر کمک میگیرند. تعدادی از این مراکز عبارتند از:
دندانپزشکی
جراحی بینی، جراحی فک و انواع جراحی زیبایی
مراکز کاشت مو
کلینیکهای لیرز موهای زائد
کلینیکهای زیبایی
مراکز ترزیق ژل گونه و لب و …
مراکز ارائهدهندهی خدمات سلامتی، کاهش و افزایش وزن و …
مراکز ارائهدهندهی خدمات ماساژ
مراکز طب سنتی و …
افزایش مشتریان با سئو سایت پزشکی
- دستهبندی خدمات در منو
- سایت پزشکی شما باید سریع، ایمن و مناسب برای موبایل باشد.
- شما به تعداد زیادی صفحه با محتوای باکیفیت و بهینهشده برای سئو پزشکی نیاز دارید.
- شما باید کلمات کلیدی پزشکی مناسب را انتخاب کنید.
- صفحات سایت شما به نشانهگذاری (Schema)، برچسب عنوان بهینه شده و توضیحات متا نیاز دارند.
- شما به تصاویر و فیلمهای بهینهسازیشده نیاز دارید.
دستهبندی خدمات در منو
منو یکی از قسمتهای مهم در هر سایتی است. هر کاربری میداند برای پیدا کردن قسمتهای مختلف در یک سایت، باید به منوی سایت مراجعه کند. اگر سایتی که سئو میکنید، سئو سایت پزشکی است و در آن خدمات پزشکی متنوعی هم ارائه میکنید، توصیه میشود لینک همهی این صفحات را در منو قرار دهید.
از منو و زیر منو استفاده کنید تا کاربر بداند که کدام یک از خدمات زیرمجموعهی دستهی دیگر هستند. سعی کنید به هیچ وجه صفحهی خدماتی را حذف نکنید. منو یکی از بهترین جاهایی است که میتوانید برای لینک گذاریهای اصلی در سئو سایت پزشکی خود استفاده نمایید.
تاثیر سرعت، امنیت و واکنشگرایی در سایت پزشکی
سرعت سایت، امنیت و موبایلفرندلیبودن از عوامل رتبهبندی هستند. اگر بارگیری سایت شما بیش از سه ثانیه طول بکشد، اکثر بازدید کنندگان سایت دکمهی “بازگشت” را فشار میدهند و از سایت شما خارج میشوند.
گوگل این را میداند و از آنجا که هدف گوگل تأمین بهترین منابع برای کاربران است، پس نمیخواهد سایتی با سرعت آهسته را در رتبهی برتر قرار دهد.
سایت شما باید سریع باشد.
سوال اینجاست، چقدر سایت سریع باشد؟
گوگل میگوید سرعت صفحهی سایت در دو ثانیه استاندارد است، اما هدف آنها کمتر از نیم ثانیه است. گرچه سرعت صفحهی سایت مهمترین عامل رتبهبندی نیست، اما تأثیر زیادی بر بازگشت دوبارهی کاربر دارد.
سایت شما همچنین باید سازگار با موبایل باشد. از آن جایی که اکثر افراد امروزه دارای گوشی هوشمند هستند، پس سازگاری سایت شما با موبایل بسیار حائز اهمیت است.
با استفاده از یک ابزار تست سرعت، مانند Pingdom یا Speedtest میتوانید زمان بارگذاری صفحههای سایت خود را تعیین کنید. روش خوب دیگر برای بهبود سئو سایت پزشکی شما، بررسی زمان بارگیری چند سایت رقیب است.
ابزارهای رایگانی وجود دارد که میتوانید برای این کار استفاده کنید. شما میخواهید مطمئن شوید که زمان بارگذاری صفحه سایت شما حداقل با صفحات رقبای شما مطابقت دارد و ترجیحاً از آنها بهترهم باشد.
محتوای مفید برای سئو سایت پزشکی
برای این که سئو سایت پزشکی شما به بهترین شکل در گوگل پیادهسازی شود، نه تنها باید سریع، ایمن و مناسب برای موبایل باشد، بلکه باید محتواهای بسیار خوب در زمینهی مسائل پزشکی در آن وجود داشته باشد.
فرقی نمیکند شما سایت فروشگاهی دارید یا شرکتی و یا شخصی، محتوا همیشه حرف اول را میزند.
اگر قصد Medical SEO را دارید، با توجه به حوزهی تخصصی آن ارگان باید با استفاده از تکنیکهای تولید محتوای متنی محتوای باکیفیت و اصیل تولید کنید تا هم از نظر موتورهای جستجو و هم از نظر کاربران مورد استقبال قرار گیرد.
اصول اساسی، محتوای خوب از نظر گوگل
- صفحات را ابتدا برای کاربران ایجاد کنید، نه برای موتورهای جستجو.
- از ترفندهای سئو کلاه سیاه که برای بهبود رتبهبندی موتورهای جستجو استفاده میشود خودداری کنید. برای کاربران انسانی بنویسید و نه رباتها و الگوریتمهای گوگل؛ زیرا در این صورت با یک تیر دو نشان میزنید.
- تست مفید دیگر این است که خود را به جای کاربر قرار دهید و قبل از انتشار محتوا از خود بپرسید ” آیا این مطلب واقعاً به کاربران کمک میکند یا خیر؟ ”
- به این فکر کنید که چه چیزی سایت شما را منحصر به فرد، ارزشمند یا جذاب میکند.
- سایت خود را در زمینه محتوا تا حد زیادی از دیگران متمایز کنید.
انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای سایت پزشکی
در سئو سایت پزشکی خود، برای بهینهسازی محتوای خود، باید محتوا را در مورد کلمات کلیدی مناسب صنعت بهداشت و درمان ایجاد کنید. هر تخصص متفاوت است، اما بیشتر بیماران به دنبال خدمات پزشکی محلی هستند.
به عنوان مثال اگر سایت پزشکی شما مختص به یک مطب چشمپزشکی است، در گوگل جستجو کنید و کلمات کلیدیای که بیشتر در این زمینه استفاده میشود را مشاهده کنید و همچنین در آخر صفحه نتایج، عبارات شبیه که همان مترادفها هستند را هم بیابید.
با این حال، کلمات کلیدی بر اساس آن چیزی که شما قصد دارید آن را ایجاد کنید، متفاوت هستند. یک ابزار برنامهریزی مناسب برای کلمات کلیدی، “Google’s Keyword Planner” است. در زیر، پیشنهادات “Keyword Planner” برای چهار نوع حرفهی پزشکی وجود دارد.

استفاده از Schema و عناوین جذاب صفحات
یک سیگنال مهم در رتبه بندی سایت، برچسب عنوان یک صفحه است.
بخش مهم دیگر از محتوای شما توضیحات متا است. این دو بخش در واقع اولین چیزی هستند که کاربر مشاهده میکند، پس باید سعی کنید بهترین موارد را انتخاب کنید تا کاربر را ترغیب به کلیک کردن کنید. به عنوان مثال “برترین توصیههای مراقبت از چشم در سال 2020”
اگر قصد دارید با وردپرس طراحی و سئو سایت پزشکی را انجام دهید، میتوانید افزونهای برای ویرایش عناوین و توضیحات متای خود نصب کنید که پیشنهاد ما افزونهی یوست (Yoast) است، که در پایین صفحهای که ویرایش میکنید، ظاهر میشود.
اما کدهای Schema نیز نوعی کد HTML برای سایت است که ما اضافه میکنیم و به Google اطلاعات بیشتری در مورد صفحهی شما میدهد.
اگرچه علامتگذاری اسکیما در سایت به این معنی نیست که سایت شما را به صفحات بالای Google برساند، اما تفسیر موتورهای جستجو را آسانتر میکند و به نمایان شدن سایت شما در نتایج جستجو کمک میکند. این نیز یکی دیگر از مواردی است که در سئو سایت پزشکی باید آن را رعایت کنید.
تصاویر و فیلمهای کاربردی از مفاهیم پزشکی
محتوای ویدئویی در حال تبدیل شدن به یکی از محبوب ترین روشهای تولید محتوا است. در نتیجه، صفحات دارای فیلم به طور کلی با افزایش 157 درصدی ترافیک با کیفیت از SERPها روبرو میشوند. به خصوص در Medical SEO که اکثر مطالب میتواند مربوط به مراقبتهای پزشکی باشد، محتوای ویدئویی تأثیر زیادی دارد.
علاوه بر فیلمهای آموزشی، تصاویر هم به افزایش رضایت کاربر از محتوای شما کمک زیادی میکنند. برای هر محتوای خود حداقل پنج تصویر بامفهوم و بهینهشده قرار دهید. همچنین از اینفوگرافیکها هم میتوانید استفاده کنید.
به عنوان مثال اگر یک سایت پزشکی با محتوایی دربارهی “رفع گودی کمر” دارید، میتوانید با یک اینفوگرافیک به معرفی حرکتهای ورزشی برای رفع گودی کمر بپردازید که برای کاربر خیلی تأثیرگذار خواهد بود.
در آخر:
اگر میخواهید رتبهبندی بهتر در Google و بیماران بیشتری داشته باشید، مسلماً باید سئو سایت پزشکی را یاد بگیرید. همیشه به یاد داشته باشید که باید از یک هدف استفاده کنید تا از تمام مزایای سئو بهرهمند شوید.
بهینهسازی موتور جستجو شامل یک یا چند راه محدود نیست بلکه ترکیبی از اجزای داخل و خارج از سایت است که با هم کار میکنند تا نتیجهی دلخواه را به دست آورند.
گوگل الگوریتمهای خود را دائماً به روز میکند، دستیابی به نتایج قابل توجه بدون انجام اصولی و حرفهای سئو ممکن نخواهد بود.
اگر به دنبال شخصی برای بهبود عملکرد سایت خود هستید، مطمئن شوید که مهارت کافی دارد و از بهترین تکنیکهای بهینهسازی، برای سئو سایت پزشکی شما جهت رساندن سایت به رتبههای برتر استفاده میکند.
اگر هم خودتان تصمیم به این عمل مهم دارید، میتوانید با استفاده از همین مقاله و مقالات مربوط به آموزش سئو که در سایت موجود هستند شروع به بهینهسازی سایت خود کنید.
از نظر شما سئو سایت پزشکی راحت تر است یا سئو سایت فروشگاهی؟ چرا؟
منابع:
ممنون بابت مقالات و سایت خوب تون فقط راجع به لینک سازی برای سایت های پزشکی زیاد توضیح ندادید.
فرایند لینک سازی برای همه موضوعات، تقریبا یکسان است. فقط انکر تکست ها هستند که متفاوتند.
برای آشنایی با لینک سازی طبیعی مقاله زیر را مطالعه فرمائید.
https://www.poonak.org/natural-link-building