3 دقیقه
در دنیای امروز، انسانها برای یافتن پاسخ سوالاتشان به سراغ جستجوگرهایی مثل گوگل میروند و این استقبال زیاد کاربران باعث شده است تا گوگل برای ارائهی نتایج بهتر، الگوریتمهای متنوعی از جمله الگوریتم YMYL و E-A-T را راهاندازی کند.
الگوریتم YMYL چیست؟
YMYL مخفف Your Money Your Life (به معنی پول شما یا زندگی شما) است و تقریباً شامل سایتهایی میشود که پیرامون مباحث پزشکی، دولتی، مذهبی، سیاسی، تکنولوژی و مالی فعالیت میکنند.
مجموعههای دیگری که میتوانند در دستهبندی YMYL قرار بگیرند، موضوعاتی چون تناسب اندام، تغذیه، مسکن، دانشگاه و موسسات کاریابی هستند.
این سایتها محتوایی دارند که روی خوشبختی، موفقیت، سلامت، رفاه و تأمین مالیِ کاربران خود اثر میگذارند.
تمامی سایتهایی که نام برده شد، یک ویژگی مشترک دارند که الگوریتم YMYL روی آن متمرکز است و آن ویژگی مشترک، صفحهی پرداختی است که کاربران را برای مسائل سلامتی و مالی، به درگاه اینترنتی هدایت میکند.
الگوریتم YMYL سایتها را بر اساس 3 ویژگی تخصص، اعتبار و اعتماد مورد ارزیابی قرار میدهد. این شاخصهها مربوط به الگوریتم E-A-T گوگل هستند که YMYL برای تکمیل E-A-T منتشر شد.
پس از انتشار بهروزرسانی الگوریتم YMYL در سال 2019 بسیاری از سایتها، اُفت شدید ترافیک از کوئریهای پولسازشان را تجربه کردند.
در این مقاله قصد داریم تا شما را با ویژگیهای بیشتری از این الگوریتم آشنا کنیم.
الگوریتم E-A-T گوگل
صحبت از الگوریتم E-A-T شد، بد نیست کمی دربارهی آن بدانید.
الگوریتم E-A-T گوگل سه فاکتور اساسی شامل: تخصص (Expertise)، اعتبار (Authoritativeness) و اعتماد (Trustworthiness) را دارا میباشد که بر اساس این سه فاکتور مهم، سایتهایی را که الگوریتم YMYL شناسایی میکند، رتبهبندی کرده و امتیاز میدهد.
1. معیار تخصص (Expertise)
به معنی این است که صاحب سایت یا نویسندهی محتوا چه میزان در مورد موضوعی که راجع به آن مطلب نوشته است، آگاهی دارد.
به طور مثال: اگر شما یک سایت پزشکی را مدیریت میکنید، محتوا باید توسط یک پزشک یا متخصص این حوزه نوشته شده باشد.
این ویژگی برای سایتهایی که الگوریتم YMYL آنها را شناسایی کند، بسیار مهم است.
2. معیار اعتبار (Authoritativeness)
به این معنی است که سایت باید از نظر محتوایی اعتبار داشته باشد و نویسندگان از طریق منابع معتبر، مطالب مفیدی را جمع آوری کرده باشند تا خوانندگان را به محتوای خود جذب کنند.
علاوه بر بهرهگیری از منابع معتبر، باید لینکهای خروجیِ قدرتمندی برای ارتقا رتبهی سئو، درون محتوا جاسازی شود.
3. معیار اعتماد (Trustworthiness)
مطالب سایت شما باید ارزشمند، بهروز و بر اساس صداقت تهیه شده باشد تا کاربران به آن اعتماد کنند.
برای افزایش اعتماد سازی بین کاربران، بایستی صفحاتی با عنوان «درباره ما، تماس با ما و شرایط استفاده یا قوانین» داشته باشید.
با یک نگاه کلی متوجه میشوید که تخصص و اعتبار، دو ویژگی هستند که کاملاً به عملکرد شما بستگی دارند. اما مسئلهی اعتماد چیزی نیست که یک شبه ایجاد شود و باید به مرور زمان روی اعتمادسازیِ کاربران کار کنید.
رتبهبندی صفحات با الگوریتم YMYL گوگل
سال 2019 گوگل رویکرد خود را برای رتبهبندی صفحاتی که تحت تأثیر الگوریتم YMYL قرار میگیرند، بیان کرد و اینگونه توضیح داد: “هنگامی که الگوریتمهای ما تشخیص دهند که جستجوی کاربر به یکی از موضوعات مورد علاقهی YMYL مرتبط میشود، سیستمهای رتبهبندی به عواملی مثل اعتبار، اهمیت بیشتری میدهند.”
گوگل معتقد است که کاربرانش، توقع نمایش دقیقترین نتایج را دارند و به همین علت است که دریافت رتبهی خوب در مطالبی که YMYL با آنها سروکار دارد، کار چندان راحتی نیست. چرا که نویسنده باید تلاش هوشمندانهی برای رعایت استانداردهای YMYL نشان دهد.
ارتباط الگوریتم YMYL و سئو
از آنجا که گوگل در تلاش است تا اهداف کاربران را بهتر درک کند، نمیتواند رابطه بین YMYL و SEO را نادیده بگیرد.
یک نویسندهی محتوا موظف است محتوای خود را چه از نظر خوانایی و چه از نظر سئو، با استانداردهای الگوریتم YMYL مطابقت دهد، تا گوگل بتواند نکات نوشته شده را با اطمینان خاطر بیشتری در اختیار مخاطبین قرار دهد.
YMYL به تنهایی در رتبهبندی سایت اثر گذار نیست و برای کسب رتبهبندی بهتر، باید علاوه بر «تخصص، اعتبار و اعتماد»، به سئوی محتوا توجه ویژهای داشت.
در آخر
در این مقاله به بررسی الگوریتم YMYL که فرزند الگوریتم E-A-T است صحبت کردیم.
اگر شما یک کارشناس سئو هستید و دغدغه اصلیتان، رتبهبندی مطالبتان است، قطعاً باید اشراف کاملی به کارکرد الگوریتمهای گوگل داشته باشید تا بتوانید جایگاه مورد نظرتان را به دست بیاورید.
شما به عنوان یکی از کاربران گوگل، آیا تأثیر الگوریتم YMYL را روی نتایج گوگل حس کردهاید؟ خوشحال میشویم نظرات خود را در مورد این الگوریتم و همینطور الگوریتم E-A-T با ما در میان بگذارید.
منابع