3 دقیقه
سرقت محتوا در فضای اینترنت، یک چالش جدی برای تولید کنندگان محتوای متنی، تصویری و حتی نرم افزاری به حساب میآید و به همین دلیل، گوگل در آگوست سال 2012 با راهاندازی الگوریتم دزد دریایی، به مقابله با ناقضین قانون کپی رایت رفت.
الگوریتم دزد دریایی چیست و چرا به وجود آمد؟
با ظهور Google در اواخر دهه 1990 میلادی و پیشرفت سریع اینترنت، محصولات دیجیتالی مانند فیلمها، آلبومهای موسیقی و بازیهای ویدیویی با سرعت بیشتری در سراسر جهان پخش شدند.
تا سال 2012، حریم خصوصی محتوای اینترنتی همچنان زیر سوال بود! چرا که سارقین محتوا میتوانستند با روشهای غیراخلاقی بدون اجازه، محتوا یا محصولی را کپی و توزیع کنند.
به همین دلیل گوگل با استناد به قانون کپی رایت (DMCA) برای حمایت از حقوق ناشران و جلوگیری از کپیبرداریهای بدون اجازه، الگوریتم دزد دریایی را معرفی کرد.
هر چند الگوریتم Pirate به طور کامل جلوی کپی برداریِ غیرقانونی را نگرفت، اما جریمههای گوگل باعث شد تا آمار سرقت محتوای دیجیتال به حداقل برسد.
DMCA چیست؟
DMCA به معنای قانون کپی رایت هزاره دیجیتال و مخفف عبارت The Digital Millennium Copyright Act است که بر طبق آن، هرگونه کپیبرداری بدون اجازه تخلف محسوب میشود.

الگوریتم دزد دریایی چگونه کار میکند؟
الگوریتم دزد دریایی گوگل، روی سایتهایی که با کلمات کلیدی مانند: “دانلود رایگان و تماشای آنلاین” بهینهسازی شدهاند، تمرکز میکند.
پس از آن، به شناسایی صفحاتی که قوانین DMCA را نقض کرده باشند، میپردازد و نهایتاً با حذف صفحات غیرقانونی از نتایج گوگل، نتایج قانونی که مربوط به ناشران میشوند را جایگزین آنها میکند.
الگوریتم دزد دریایی علاوه بر نتایج گوگل، روی محتواهایی که در پلتفرمهای Google Play و YouTube آپلود میشوند نظارت دارد.

چگونه جلوی سرقت محتوای دیجیتالی را بگیریم؟
سرقت محتوای دیجیتال میتواند برای شرکتهای بزرگ، خسارات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. از همین رو 2 روش برای جلوگیری از سرقت محتوا معرفی میکنیم که به شرح زیر هستند:
1. مدیریت حقوق دیجیتال (DRM)
Digital Rights Management یا به اختصار DRM، به معنای یک قفل نرم افزاری است که روی محتوای دیجیتالی قرار میگیرد تا از کپی برداری یا دستکاری محتوای خریداری شده، جلوگیری کند.
DRM معمولاً برای محافظت از محتوا در برابر سرقت محتوایی استفاده میشود.
DRM، کپیبرداریِ غیرمجاز از محتوا را محدود میکند و به صاحبان قانونیِ محصول یا محتوا، این اجازه را میدهد تا الزامات مجوز را اعمال نمایند و محتوا را رمزگذاری کنند تا از توزیع غیرقانونیِ محتوا جلوگیری شود.
2. حذف صفحات غیرقانونی از نتایج گوگل
با وجود اقداماتی مثل قفل گذاری روی محتوا، اما شاهد ظهور روشهای جدیدی برای تکثیر و توزیع غیرقانونی محتوا هستیم. به همین دلیل نباید برای جلوگیری از سرقت محتوا صرفاً به DRM بسنده کرد.
پس باید چه کار کنیم؟
همانطور که تا اینجای مقاله متوجه شدید، گوگل حامیِ ناشران قانونی بوده و با الگوریتم دزد دریایی تا حد زیادی با چالش کپیبرداریِ غیرقانونی مقابله نموده است.
شما به عنوان متخصص SEO، مدیر سایت یا مالک محتوای لایسنسدار، میتوانید برای محافظت از محتوای خود و جلوگیری از سرقت محتوایی در صفحات وب، به اینجا بروید و با ارسال مستندات قانونی به گوگل، از حقوق محصولتان دفاع کنید.

جرائم الگوریتم دزد دریایی گوگل
امروزه با گذشت زمان و جرائم سنگینی که موتورهای جستجو برای نقض قانون DMCA وضع کردهاند، تعداد سایتهایی که اقدام به سرقت محتوا میکردند، کاهش پیدا کرده است.
گوگل نشان داده در حمایت از حقوق کاربرانش، با کسی تعارف ندارد.
بعضی از سایتها بیش از 90% ترافیک خود را از گوگل دارند و اگر اقدامی کنند که منجر به از دست رفتن این آمار شود، قطعاً متحمل ضررهای بزرگی خواهند شد.
گوگل با راهاندازی الگوریتم دزد دریایی به صراحت اعلام کرد که ناشران قانونی را تحت حمایتش دارد و چنانچه ناشری، گزارشی مبنی بر نقض قانون DMCA را به گوگل ارسال کند، سریعاً مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
جریمه گوگل جه خواهد بود؟
گوگل پس از بررسی و راستی آزمایی مدارک ناشر، صفحات خاطی را که سرقت محتوایی انجام داده باشند، به طور کامل از نتایجش حذف خواهد کرد.
در آخر
گوگل همواره در تلاش است که با بهروزرسانی الگوریتمهای خود، از سرقت محتوا جلوگیری کند. اما کسانی که بویی از اخلاق نبردهاند، همواره راههایی برای دور زدن این الگوریتمها ایجاد میکنند.
بنابراین بهترین راهکار برای مقابله با سرقت محتوا، رصد روزانهی نتایج گوگل و صفحات اینترنتی است تا در صورت مشاهدهی هرگونه کپیبرداری غیرقانونی، گزارشات مربوطه به الگوریتم دزد دریایی گوگل ارسال شوند.
در انتها شما را به خواندن مقاله جریمههای گوگل دعوت میکنیم تا نسبت به علتهای پنالتی شدن یک سایت آگاه شوید.
منابع
مقالت عاالی بود زینب جون👌👌👌
سلام و درود به تیم پونک
روشهای مقابله با سرقت محتوارو به خوبی توضیح دادین.
از این ظرافت در قلم و توجه به نکات کاربردی که رعایت شده بود ممنونم.
مقاله ی مختصر و در عین حال کامل بود. خیلی دوست داشتم ازتون بابت این مقاله تشکر کنم. 🌹
درود بر شما
خوشحالیم که مورد توجهتون قرار گرفت.