3 دقیقه
یک نام دامنه را تصور کنید که دقیقاً مشابه کلمه کلیدی باشد. در این حالت اصطلاح «تطبیق دقیق دامنه» مطرح میشود که الگوریتم EMD گوگل (Exact Match Domain) روی آن متمرکز است.
در این مقاله میخواهیم تأثیر الگوریتم EMD گوگل در رتبهبندی سئوی یک سایت را بررسی کنیم.
الگوریتم EMD گوگل چیست؟
فرض کنید عبارت «خرید اینترنتی شلوار جین ارزان» یکی از پرسشهای پرتکرار کاربران گوگل باشد. در این صورت اگر نام دامنه را BuyCheapJeansOnline.com بگذارید، تطبیق دقیق دامنه اتفاق میاُفتد و سایت شما مورد توجه الگوریتم EMD قرار میگیرد.
اما این تازه شروع ماجراست!
برای اینکه در نتایج گوگل رتبه بالایی کسب کنید، علاوه بر تطبیق دقیق دامنه، باید اصولی را به کار ببرید که شامل موارد زیر میشود:
- نصب SSL و پروتکل HTTPS
- سازگاری صفحات در موبایل
- Schema Markup
- کیفیت محتوای سایت
- طول محتوای سایت
- سرعت صفحه
- سیگنالهای اجتماعی
- بک لینکهای با کیفیت
- تصاویر بهینه شده
- سن دامنه
قوانین الگوریتم EMD
تا اینجای مقاله متوجه شدیم که الگوریتم EMD روی چه موضوعی تمرکز دارد.
چالشی که الگوریتم تطبیق دقیق دامنه با آن روبهرو شد، رتبهبندی سایتهایی بود که از فاکتورهای سئو فقط مطابقت نام دامنه با کلمه کلیدی را داشتند و همین موضوع باعث شد تا فعالان سئو نسبت به نابرابری در رتبهبندی گوگل اعتراض کنند.
این اعتراض درست بود! چون سایتهای اسپم و بیکیفیت با استفاده از «تطبیق دقیق دامنه با کلمه کلیدی» رتبههای برتر گوگل را ناعادلانه گرفته بودند.
همین ماجرا باعث شد تا گوگل بهروزرسانی جدیدی با قوانین سخت گیرانهتری برای الگوریتم EMD منتشر کند. یعنی الگوریتمهای دیگر برای کمک به EMD آمدند تا سیگنالهای کیفیت محتوا را در اختیار EMD قرار دهند.
به این صورت که الگوریتم EMD گوگل، فقط به تطبیق دقیق دامنه توجه نمیکند و برای اعطای امتیاز، کیفیت و اعتبار سایت را مورد ارزیابی قرار میدهد.
همانند تصویر زیر، اگر عبارت کلیدی Watch Movies for free (به معنای تماشای فیلم به صورت رایگان) را در گوگل جستجو کنید، مشاهده خواهید کرد: سایتی که از تطیبق دقیق دامنه استفاده کرده، در جایگاه اول نیست!

یا در مثال دوم اگر Watch Movies for online (به معنای تماشای فیلم به صورت آنلاین) جستجو شود، مانند تصویر زیر مشاهده میکنید که تطبیق دقیق دامنه برای هیچکدام از 4 لینک اول گوگل اتفاق نیفتاده است.

یک مثال فارسی بزنیم.
اگر عبارت «دانلود» را جستجو کنید، خواهید دید که لینک شماره یک گوگل، کلمه Download را در دامنهاش استفاده نکرده، اما سالهاست جایگاه اول را در اختیار دارد. دلیل این اتفاق کیفیت بالای محتوا و تعامل کاربران است.
نکته: گوگل از طریق الگوریتمهای پیشرفتهای که دارد، معنی کلمات فارسی به انگلیسی یا هر زبان دیگری را به راحتی تشخیص میدهد.
تصمیم گوگل درباره الگوریتم تطبیق دقیق دامنه
شاید برایتان سوال باشد که بدانید گوگل درباره «تطبیق دقیق دامنه با کلمه کلید» چگونه فکر میکند؟
گوگل همان ابتدا که دامنهای با چنین مشخصاتی ثبت میشود، به طور پیشفرض به آن بدبینی پیدا میکند. بنابراین باید در انتخاب محتوا برای چنین دامنههایی بیش از اندازه دقت شود.
چگونه از جریمه گوگل نسبت به تطبیق دقیق دامنه جلوگیری کنیم؟
سالهای گذشته، سایتهای زیادی وجود داشتند که از طریق سئوی کلاه سیاه با فریب الگوریتم EMD گوگل رتبههای بالا را قبضه میکردند، اما اکنون قانون تطبیق دقیق دامنه، در صورتی مثبت ارزیابی میشود که محتوای با کیفیت روی دامنه منتشر شده باشد.
در غیر اینصورت سایتی که از تطبیق دقیق دامنه با کلمه کلیدی استفاده کرده باشد، به عنوان اسپم شناسایی میشود و با جریمههای گوگل مواجه خواهد شد.
در آخر
همانطور که در این مقاله مرور کردیم، سایتهایی که از تطبیق دقیق دامنه سوء استفاده کرده باشند، توسط الگوریتم Exact Match Domain به عنوان متخلف معرفی میشوند.
امیدوارم مفهوم الگوریتم EMD را متوجه شده باشید. اگر سوالی برایتان باقی مانده است، از قسمت نظرات بپرسید.
منابع