5 دقیقه
الگوریتم E-A-T گوگل در سال 2014 برای نظارت روی تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن محتواهای وب راهاندازی شد. در این مقاله قصد داریم تا ضمن معرفی الگوریتم E-A-T دربارهی فرزندش الگوریتم YMYL نیز صحبت کنیم!
الگوریتم E-A-T چیست؟
E-A-T مخفف کلماتی چون: Expertise – Authoritativeness – Trustworthiness است و از زمانیکه به وجود آمد، بخش مهمی از استراتژی سئوی کسب و کارها را در بر گرفت.
پنج سال بعد از انتشار E-A-T، گوگل الگوریتم توسعه یافتهای به نام YMYL را معرفی کرد تا روی سایتهایی با موضوعات پزشکی و مالی تمرکز کند.
هدف گوگل از ترکیب این دو الگوریتم، سلامت و پول کاربرانش بود. یعنی گوگل تلاش میکند تا آن دسته از نتایجی که با سلامت و پول کاربران ارتباط دارند را پس از راستی آزماییِ سه مرحلهای، به کاربرانش نمایش دهد.
آن سه مرحله، همان معیارهای E-A-T هستند. یعنی تخصص، اعتبار و اعتماد.
تخصص (Expertise)
تخصص به معنی آن است که شما باید در زمینهی فعالیت خود متخصص باشید. یعنی مالک سایت یا نویسندهی محتوا، چقدر در مورد موضوعی که دربارهی آن میگوید، آگاهی دارد.
معیار تخصص برای سایتهایی که محتوای آنها طنز آمیز یا سرگرمی باشد، اهمیت کمتری دارد. اما برای سایتهای پزشکی، مالی یا حقوقی حیاتی است.
به عبارت بهتر هر سایتی که دارای مطالب صادقانه و مفید باشد، از نظر الگوریتم E-A-T گوگل متخصص تلقی میشود.
اعتبار (Authoritativeness)
شما باید نشان دهید که یک مرجع معتبر در کارتان هستید و این اعتبار را میتوانید از طریق ارائهی پشتیبانی عالی، تجربه کاربری مثبت، مشتری مداری و استفاده از مطالب روز حوزهی کاری به دست بیاورید.
اعتماد (Trustworthiness)
عواملی مثل «حفظ امنیت اطلاعات کاربران، فعال سازی گواهینامه SSL، نمایش اطلاعات شفاف دربارهی خودتان و نمایش راههای ارتباطی» در اعتمادسازی کسب و کار شما نقش مهمی ایفا میکنند.
برای جلب اعتماد کاربران باید فضایی ایجاد کنید تا بازدیدکنندگان هنگام بازدید از صفحات سایت احساس امنیت کنند. برای شروع، یک گواهینامه SSL برای سایت خود پیادهسازی کنید تا هرگونه اطلاعات کاربران، رمزگذاری شود.
SSL چیست؟ یک گواهینامه امنیتی برای سایت است که پروتکل http را به https تبدیل میکند.
تأثیر الگوریتم E-A-T روی YMYL
الگوریتم E-A-T در سال 2014 راهاندازی شد تا از طریق سه معیار «تخصص، اعتبار و اعتماد» کیفیت محتوای صفحات وب را اندازهگیری کند.
در سال 2019 گوگل این سه معیار E-A-T را برای الگوریتم دیگری به نام YMYL استفاده کرد. چرا؟
الگوریتم YMYL روی سایتهایی تمرکز دارد که در مورد مسائل پزشکی و مالی، محصولات یا مشاورههایی به مردم ارائه میدهند. بنابراین برای گوگل مهم بود که معیارهای تخصص، اعتبار و اعتماد را برای سایتهای YMYL در نظر بگیرد.
به طور کلی هر چیزی که میتواند روی شادی، سلامتی و ثروت کاربران، تأثیر مثبت یا منفی بگذارد از چشم YMYL دور نمیماند. سایتهایی مانند:
- فروشگاه آنلاینی که اطلاعات کارت بانکی کاربر را در خواست میکند.
- وبلاگی که با موضوعات خانوادگی سروکار دارد و به کاربران مشاورههایی برای تربیت فرزندان و حل اختلاف میدهد.
- سایتی که مرتبط با یک موسسه مالی است و به مشتریانش مشاوره حقوقی میدهد.
- سایتهای پزشکی که درباره علائم یک بیماری نادر و راههای درمان آن نسخه تجویز میکنند.
نظر گوگل درباره الگوریتم E-A-T
به گفتهی گوگل، اولین قدم برای به دست آوردن رتبهی خوب در نتایج جستجو، درک هدف از ساخت محتواست.
در واقع هدف از ایجاد یک محتوا را میتوانیم با یک پرسش پیدا کنیم. پرسشی مثل: “چگونه میتوانم به بازدیدکنندگان سایتم کمک کنم؟”
از نقل قول گوگل اینگونه برداشت میشود که دلیل پایین بودن جایگاه بعضی از سایتها در نتایج جستجوها، نداشتن اعتبار و عدم اطمینان کاربران است و گوگل به عنوان راهی برای محافظت از منافع کاربرانش در برابر کلاهبرداریها، از معیارهای الگوریتم E-A-T بهره میبرد.
یادآوری: یک مقالهی مالی که توسط یک اقتصاددان نوشته شده باشد، با یک مقالهای که توسط یک نویسنده معمولی تولید شده باشد متفاوت است و گوگل با کمک E-A-T به راحتی میتواند «محتوای تخصصی و حرفهای» را تشخیص دهد.
اقدامات مثبت در جهت رضایت الگوریتم E-A-T
در این قسمت مقاله با 4 اقدام مثبتی که روی تصمیمات الگوریتم E-A-T گوگل تأثیر مثبت میگذارند آشنا میشوید.
1. تولید محتوای با کیفیت و بهروزرسانی محتوای قدیمی
تولید محتوای با کیفیت و بهروز کردن اطلاعات قدیمی تأثیر مثبتی روی تجربه کاربری میگذارد و همین عامل باعث افزایش اعتماد کاربران میشود. به طور کلی برای تولید یک محتوای عالی نباید اقدامات زیر را انجام داد:
- استفاده از تبلیغات نامرتبط و بیش از حد در صفحهی محتوا
- عدم رعایت ساختار اصولی محتوا
- عدم استفاده از اطلاعات معتبر
- ارائهی اطلاعات اشتباه به کاربران
- نداشتن دانش کافی دربارهی موضوع مطرح شده در محتوا
2. نظرات مثبت مشتریان راضی
آنچه مردم در مورد کسب و کار شما در فضای شبکههای اجتماعی میگویند، واقعاً مهم است. بنابراین باید روی مقولهی مشتری مداری تمرکز کنید و از مشتریان راضی بخواهید تا با ارسال نظرات مثبتشان، برای شما تبلیغ کنند.
به طور کلی خواستهی اصلی گوگل از محتوای شما این است که احساس و تجربه کاربرانی که به سایت شما معرفی میکند، رضایت بخش باشد.
3. دریافت بک لینک از منابع قوی
همانطور که گفتیم یکی از معیارهای الگوریتم E-A-T گوگل «اعتبار» است و این شاخصه از طریق اقدامات مختلفی قابل دستیابی است.
یکی از کارهایی که برای افزایش اعتبار محتوا اهمیت دارد، ساخت بک لینکهای معتبر است.
بک لینکها از روشهای گوناگونی مثل پست مهمان، اینفوگرافیک و… قابل دریافت هستند.
4. محبوبیت در فرومها
شاید از نظر خیلیها، محبوبیت در انجمنهای پرسش و پاسخ به عنوان عامل رتبهبندی در الگوریتم E-A-T مطرح نباشد، اما این که کاربران در فرومها، راجع به شما و رقبایتان چه میگویند اهمیت زیادی دارد.
اگر سطح بالایی از دانش و اطلاعات را به کاربرانتان ارائه دهید، مطمئن باشید در فرومها یا انجمنهای پرسش و پاسخ، به عنوان مرجع معرفی خواهید شد.
پس سعی کنید در فرومها و گروههای تخصصی کسب و کارتان، حضور فعالی داشته باشید تا از نظر مردم دربارهی برندتان آگاهی پیدا کنید.
در آخر
در این مقاله به طور شفاف دربارهی الگوریتم E-A-T و فرزندش الگوریتم YMYL صحبت کردیم.
بهروزرسانیهای اصلی در الگوریتمهای گوگل، روی رتبهبندی نتایج تأثیر فوق العاده بالایی دارند و سایتهایی در نتایج گوگل برنده هستند که بتوانند قدرت محتوایشان را بر اساس سه شاخصهی «تخصص، اعتبار و اعتماد» ارائه دهند.
بهروزرسانیهای اصلی گوگل با نام آپدیت هسته یا Core Update شناخته میشوند.
به عنوان جمع بندی این مقاله باید بگوییم که مجموع اقدامات مثبتی که برای سئوی یک سایت انجام میشود، در بلند مدت روی الگوریتم E-A-T گوگل تأثیر میگذارد و صرفاً با چند بک لینک و چند محتوای قوی، نباید انتظار نتایج شگفت انگیزی در کوتاه مدت بود.
اگر سوال یا نظری درباره این الگوریتم دارید، با ما در میان بگذارید.
منابع