5 دقیقه
نرخ کلیک یا CTR یک شاخص کلیدی در بازاریابی دیجیتال است که نسبت بین تعداد نمایشها و تعداد کلیکهای یک سایت (در نتایج موتورهای جستجو) را نشان میدهد. در این مقاله تصمیم داریم شما را با روشهای افزایش نرخ کلیک آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
CTR چگونه محاسبه میشود؟
اگرچه CTR یک معیار بسیار مهم است، اما محاسبه آن ساده و سریع است. کافیست تعداد دفعات کلیک روی لینک را به تعداد دفعات نمایش لینک تقسیم کنید. یعنی یک موتور جستجو (مثلا گوگل) چند بار لینک شما را به کاربر نشان داده و از این تعداد، کاربر چندبار ترغیب شده است روی لینک شما کلیک کنید.
فرض کنید اگر صفحه شما 6000 بار توسط کاربران مشاهده شده باشد و 60 بار بر روی آن کلیک شده باشد، نرخ کلیک شما 0.01 از 1 است. همانطور که میدانید امتیاز 1 بهترین حالت CTR برای یک صفحه است.
CTR همیشه به عنوان یک معیار مهم برای SEO در نظر گرفته شده است. نرخ کلیک از سال 2014 به بعد به عنوان یکی از محبوبترین فاکتورهای امتیازدهی سئو معرفی شد.
CTR فاکتور سنجش برای عناوین و متای توضیحات (Meta Description) است.
نکته: اگر بخواهید امتیاز CTR را به % (درصد) بدست آورید، کافیست نتیجه بدست آمده از فرمول بالا را × 100 کنید.

چرا افزایش نرخ کلیک مهم است؟
اهمیت CTR آنجاست که برای ما مشخص میکند کدام عناوین و متای توضیحات، بازدید بیشتری داشتهاند و کدام یک مفید انتخاب نشدهاند.
بیایید مثالی بزنیم. اگر دو محتوا برای خدمات خود داشته باشید و یکی از آنها CTR بسیار کمی نسبت به دیگری داشته باشد، میتوانید نتیجه بگیرید کدام عنوان و متای توضیحات، ترغیبکننده بوده است.
بنابراین اگر به دنبال ایجاد محتوای باکیفیت و ورودیگرفتن از موتورهای جستجو هستید، نرخ کلیک یک عامل بسیار مهم است.
CTR پایین میتواند نشان دهد که سلیقهی مخاطبان هدف خود را نشناختهاید تا او را متقاعد به کلیک کردن کنید.
با این حال، توجه داشته باشید که نرخ بالای کلیک همیشه علامت مثبتی نیست. اگر محتوای شما، مفید نباشد و با استفاده از کلمات کلیدیِ انبوه، کاربر را به صفحه آورده باشید، میتوان گفت که عملاً این ورودی، مردود است! چرا که وقت کاربر تلف شده و سوال او را پاسخ ندادید. در نتیجه کاربر صفحه را میبندد و Bounce Rate یا نرخ پرش شما کاهش پیدا میکند.
آیا CTR بر SEO تأثیر میگذارد؟
رتبه شما در موتورهای جستجو به محبوبیت سایت شما مرتبط است و این محبوبیت با ورود کاربران به سایت شما بهدست میآید. هرچه نرخ کلیکِ شما بیشتر شود و یا به عبارت دیگر CTR شما بالاتر باشد، موتور جستجو ارزش آن را بالاتر در نظر میگیرد.

نرخ کلیکِ ما بالا است یا پایین؟
در عمل هرچه CTR شما بالاتر باشد برای کسب و کار شما بهتر است. به طور کلی، نرخ کلیک 0.3 به بالا، رضایت بخش است. برای ارزیابی بالا یا پایین بودن این معیار، باید علاوه بر تجربهی شخصی، عملکرد تجاری خود و عملکرد رقبا را نیز در نظر بگیرید. اگر مقدار CTR شما 0.3 باشد در شرایط عادی خوب تلقی میشود و اگر نرخ کلیک رقیب شما حدود 0.5 باشد، شما باید CTR خودتان را افزایش دهید.
افزایش نرخ کلیک را چگونه عملی کنیم؟
اکنون که میزان نرخ کلیک را متوجه شدیم، بیایید نگاهی به روشهای مختلفی بیندازیم که میتوانید برای افزایش نرخ کلیک از آنها استفاده کنید.
نرخ کلیک، نقاط قوت و ضعف موارد زیر را نشان میدهد:
عنوان
متای توضیحات
URL
ارزشمند بودنِ محتوا
تصاویر
طراحی سایت
عناصر CTA
کلمات کلیدی هدفمند
روند پرداخت برای خرید محصول
بهینه سازی عناوین
بی شک اولین چیزی که کاربر بعد از جستجو در موتور جستجو میبیند، عنوانِ یک محتوا است. پس باید عنوانی جذاب و ترغیبکننده داشته باشیم تا کاربر پس از خواندن عنوان و متای توضیحات ترغیب به کلیک کردن شود. این نکته نیز به گفتهی اکثر کارشناسان اولین مرحله برای افزایش CTR در سئو است.
عنوان باید جذاب باشد و از “کلمات کلیدی، کلمات جادویی مانند شگفت انگیز و فوقالعاده + اعداد و سال” در آن استفاده شود. به عنوان مثال 5 ترفند فوقالعاده تولید محتوا در سال 2021.
گوگل 50 الی 60 کاراکتر عنوان را نمایش میدهد و بقیه را با (…) عملاً حذف میکند. این تعداد کاراکتر، شامل فضاهای خالی نیز میشود.

متای توضیحات خوب بنویسید
متای توضیحات خلاصهای از آنچه که محتوای ما بیان میکند را به کاربر نشان میدهد. بنابراین باید طوری نوشته شود که کاربر را برای کلیک کردن ترغیب کند.
برای نوشتن متای توضیحات باید از 135 تا 140 کاراکتر استفاده کنید. اعداد زیادی در سایتهای مختلف وجود دارد که ما صحت آنها را تأیید یا تکذیب نمیکنیم، اما استانداردترین عددی که ما پیشنهاد میکنیم، 135 تا 140 کاراکتر است. از کلمات کلیدی خود در ابتدای عبارت متای توضیحات استفاده کنید.
محتوای اصیل (Unique) تولید کنید
از مهمترین عوامل برای افزایش نرخ کلیک، محتوای خوب است. رضایت کاربران باعث میشود، در نتایج برتر گوگل قرار بگیریم و ورودیهای بیشتری دریافت کنیم.
ضمن اینکه محتوای ارزشمند، باعث میشود کاربران تجربهی خوبی از ما پیدا کنند و در جستجوهای بعدی که ما را در نتایج ببینند، برای کلیک کردن انتخابمان کنند.
از تصاویر استفاده کنید
استقاده از یک تصویر گاهاً میتواند برابری با هزار کلمه داشته باشد. پس از تصویرهای خوب و بهینه و در عین حال جذاب در محتوای خود استفاده کنید.
ارتباط تصویر با کلمات و مطالبی که در پیرامون آن قرار دارد باعث بهبود رتبه آن در نتایج جستجوی تصاویر گوگل میشود؛ بنابراین انتخاب یک عکس مناسب اولین قدم در بهینه سازی تصاویر سایت است.
همچنین، استفاده از نمودار و اینفوگرافیک میتواند به انتقال بهتر پیام به کاربران کمک کند. همین تجربهی کاربریِ خوب، جزئی از بهینه سازی تصاویر سایت شماست و در نهایت به افزایش نرخ کلیک سایت هم کمک میکند.
از URLهای توصیفی استفاده کنید
برای تعریف URL یا همان آدرس اینترنتی خوب، باید به نکات زیادی توجه کرد، سعی کنید از URL فارسی استفاده نکنید. برای مثال اگر محتوای شما “CTR در سئو” هست، میتوانید از what-is-ctr-in-seo استفاده کنید.
اگرچه URL میتواند شامل عدد نیز باشد، اما بهترین روش استفاده از کلماتی است که کاربران بتوانند آن را درک کنند. نشانیهای اینترنتی باید واضح و مختصر باشند.
مخاطبان خود را بشناسید
اگر میخواهید CTR خود را بهبود ببخشید، مخاطبان خود را درک کنید! یعنی خود را به جای آنها بگذارید و به این فکر کنید که کالای مورد نظر آنها را چگونه توصیف کنید. زبان آنهارا بیاموزید و نکاتی که شاید از نظر شما مهم، ولی از نظر مخاطب چندان مهم نیست را فاکتور بگیرید.

از کلمات کلیدی طولانی استفاده کنید
شما باید روی کلمات کلیدی خود نیز کار کنید و نکته اصلی، خاصبودن است. بگذارید مثال واضحی بزنیم. فرض کنید شما برای “موضوع پختن کیک” محتوا تولید کردهاید و افرادی که برای یادگیری پختن کیک جستجو میکنند را هدف قرار میدهید.
کلمه کلیدی “پختن کیک” بسیار گسترده و کلی است، اما اگر کلمه کلیدی خود را به “آموزش پختن کیک خانگی” تغیر دهید، مخاطبان بیشتری خواهید داشت. بنابراین با انتخاب یک کلمه کلیدی دقیق، کاربران هدف را جذب کنید که همین مورد باعث افزایش CTR شما خواهد شد.
پس با کلمات کلیدی طولانیتر میتوانید به خوبی نرخ کلیک را هم افزایش دهید.
در آخر
تمام ایدههای خود را روی کاغذ بیاورید و برنامهریزی دقیقی برای افزایش نرخ کلیک داشته باشید. یادتان نرود هرچه نرخ کلیک خود را بالاتر ببرید کاربران بیشتری را به سایتتان خواهید آورد.
اگر پیشنهاد دیگری برای افزایش نرخ کلیک دارین، حتما برای ما کامنت کنید.
منابع :
ممنون بابت توضیحات کامل تون