4 دقیقه
برخلاف محصولات مزارع کشاورزی، محصول مزارع محتوا بیکیفیت است. مزرعه محتوا با انباری از محتواهای کپی و بیهدف تشکیل شده است.
Content Farm یا مزرعه محتوا یک اصطلاح مرسوم در سئو است و به محتواهای اشاره دارد که اولاً تعدادشان زیاد است و دوماً برای انسان نوشته نشده است!
مزرعه محتوا جزو تکنیکهای کلاه سیاه در سئو به حساب میآید و بدون شک سایتی که وارد این مزرعه شود با جرایم نابخشودنی مواجه خواهد شد.
الگوریتمهای گوگل همیشه در حال بهروزرسانی هستند و همانطور که میدانید تولید محتوای ارزشمند و ساخت بک لینکهای معتبر، دو سیگنال مهم و ضروری برای گوگل است.
برای موفقیت در تولید محتوای مناسب و منحصر به فرد، همیشه باید بکوشید و لینک سازی را، چاشنی تولید محتوا قرار دهید تا رضایت کاربران و موتورهای جستجو را به دست آورید.
اگر میخواهید درباره مشخصههای مزرعه محتوا بیشتر بدانید، در این مقاله همراه ما باشید.
مزرعه محتوا چیست؟
مزرعه محتوا به سایتها یا صفحاتی گفته میشود که با انتشار مقادیر زیادی محتوای بیکیفیت و کپی شده، قصد فریب موتورهای جستجو و کاربران را دارند.
سایت هایی که از اقدامات غیر اخلاقی و خارج از دستورالعملهای گوگل استفاده می کنند، از نتایج رتبهبندی گوگل خارج می شوند و برچسب اسپم به محتوای آنها زده خواهد شد.
معایب Content Farm چیست؟
احتمالاً تا اینجای مقاله به ضررهای Content Farm پی بردهاید. با این حال قصد داریم معایب دیگری را بازگو نماییم:
1. تجربه کاربری ضعیف
وقتی ادبیات محتوا و اطلاعاتی که ارائه میشود ضعیف باشد، تجربه کاربری بدی را برای بازدکنندگان به جای میگذارد.
همانطور که گفتیم مزارع محتوا از روشهای سئو کلاه سیاه هستند و کاربری که UX یا تجربه کاربری ضعیف را درون سایتی تجربه میکند، از آنجا خارج شده و برند سایت مورد نظر را به عنوان سایت بیکیفیت به ذهنش میسپارد.
2. شناسایی محتوای کپی
الگوریتمهای گوگل روز به روز پیشرفتهتر میشوند و الگوریتم پاندا که جزو الگوریتمهای اصلی به حساب میآید هر روز باهوشتر از گذشته میشود. پاندا قادر است به راحتی محتوای کپی شده را تشخیص دهد و سایت خطاکار را در لیست سیاه گوگل قرار دهد.
3. موثر نبودن بک لینکهای محتوای کپی
همانگونه که اشاره کردیم گوگل به راحتی محتوای کپی را شناسایی میکند. اتفاق بدتر این است که برای محتوای کپی، لینک سازی شده باشد. یعنی هر بک لینک جدیدی که برای محتوای کپی ساخته شده باشد، حکم اسپم را دارد و گوگل سایت مورد نظر را دو برابر جریمه میکند.
بنابراین بهتر است علاوه بر حذف یا اصلاح محتوای کپی، بک لینکهای آن نیز از طریق ابزار Disavow Links حذف شوند.
مزرعه محتوا و Google Panda
گوگل در سال 2010 پس از افزایش چشمگیر سایتهای اسپم و محتواهای بیکیفیتِی که تعدادشان زیاد شد، بیانیهای را منتشر کرد و گفت:
“با گذشت زمان، کسانی که محتوا تولید میکردند، به مزرعه محتوا روی آوردند که نتیجهی این امر، عدم رضایت کاربران را به همراه داشت. ما با تمرکز روی سایتهایی که محتوای اسپم تولید میکنند، آنها را جریمه و از نتایج حذف میکنیم.”
چند ماه بعد از این بیانیه، جدیدترین الگوریتم گوگل با نام پاندا در سال 2011 منتشر شد. این الگوریتم در ابتدا با نام Farmer (یا کشاورز) معرفی شد تا با مزرعه محتوا مقابله کند.
از آن زمان به بعد و با تغییراتی که روی الگوریتمهای گوگل اعمال شد، بازخوردهای مثبت فراوانی توسط کاربران به گوگل رسید که حکایت از بهبود کیفیت محتوا داشته است.

چگونه مزرعه محتوا را شناسایی کنیم؟
اگر به سایتی برخورد کردید که ویژگیهای زیر را شامل میشد، یعنی سایت مورد نظر Content Farm است:
- محتوای کوتاه و بدون استناد
- تعداد بالای محتوای کپی
- اشکالات نگارشی و جملهبندیهای نادرست
- تبلیغات زیاد
- لینک دهی به سایتهای بی ربط
روشهای جلوگیری از ساخت مزرعه محتوا
راموش نکنید که برای نتیجهگیری در هر کاری باید زمان مناسبی صرف شود. پس به جای استفاده از مزرعه محتوا، روی استفاده از تکنیکهای کلاه سفید تمرکز کنید.
در اینجا چند نمونه از تکنیکهای تولید محتوای با کیفیت را برای شما نام بردهایم تا از ورود شما به مزرعه تولید محتوا جلوگیری کنیم:
1. ایجاد محتوای با کیفیت و منحصر به فرد
تولید محتوای ارزشمند، باعث ایجاد حس خوب در کاربران میشود و گوگل، حس خوب کاربران را میفهمد.
تولید محتوای با کیفیت باعث میشود تا سایت از هرگونه جریمهی گوگل در امان بماند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که محتوای شما به راحتی قابل خواندن و قابل درک برای کاربران باشد.
بهتر است برای نوشتن محتوا، سوالات کاربران را پیش بینی کنید و در محتوای خود قرار دهید. انتهای مقاله، Call to Action قرار دهید و نظر کاربران را دربارهی محتوای خود بپرسید. نهایتاً نظراتی که کاربران برای محتوا ارسال میکنند را پاسخ دهید.
تمامی این موارد منجر به بهبود تجربه کاربری و ارتقا رتبه صفحه در نتایج گوگل میشود.
این نکته را در نظر داشته باشید که محتوا را همیشه به روز نگه دارید.
2. استفاده از تصاویر و فیلم اختصاصی
در کنار نوشتن محتوای ارزشمند، از تصاویر و فیلمهای اختصاصی استفاده کنید. محتوای بصری مثل فیلم و عکس باعث افزایش جذابیت محتوا میشوند.
وقتی تصویر جذابی برای کاربران نمایش میدهید، برند شما در ناخودآگاه آنها ارزش پیدا میکند. ضمن آنکه تصاویر و ویدیوی جذاب باعث میشود تا خواندن محتوای متنی برای بازدیدکنندگان یکنواخت نباشد.

در آخر
همانطور که در این مقاله خواندیم، تلاش هر کسب و کاری باید در راستای تولید محتوای کاربر پسند باشد. محتوا نباید پیچیده و مبهم بیان شود.
بنابراین برای مخاطبین خود ارزش قائل شوید تا گوگل اعتبارش را برای سایت شما خرج کند.
چه نکته یا سوال دیگری درباره مزرعه محتوا و چالشهای آن در ذهنتان است. از قسمت نظرات بپرسید تا راهنمایی کنیم.
منابع